Nye udsendelser giver også seerne lyst til at se tidligere programmer

Når streamere er på DRTV for at se de seneste programmer, kaster de sig også tit over tidligere sæsoner af for eksempel ’Bonderøven’, ’Hammerslag’ eller ’Nak og Æd’.

Det er ikke kun de aktuelle ’Bonderøven’-programmer med Frank Erichsen, som seerne ser på DRTV. I november blev der for eksempel startet 67 forskellige af hans tidligere udsendelser på sitet. Billedet her er fra programmet med ham den 17. december. (Foto: Peter Wath)

Seerne, der lægger vejen forbi DRTV for at se seneste afsnit af for eksempel ’Bonderøven’, ’Nak og Æd’, ’Hammerslag’ og ’Kender du typen?’ får også tit appetit på at streame tidligere programmer i samme serie, når de er i gang.

Det viser en status, som DR Medieforskning har lavet i forbindelse med, at man er klar med november-oversigten over seernes forbrug af aktuelle programserier fra DR. I oversigten er tallene for flow-TV og streaming lagt sammen, så man får et mere samlet og retvisende billede af, hvor mange, der tilgår tv-indhold fra DR.

- De nævnte programmer er alle eksempler på udsendelser, som klarer sig fornemt i alle universer. De klarer sig typisk godt, når de bliver vist på TV-skærmen, de er også alle pænt populære på DRTV, og samtidig er det programmer, der også har et langt liv bagefter, fordi de tidligere sæsoner fortsat ligger på DRTV, forklarer chefen for DR Medieforskning, Dennis Christensen.

Så ’Bonderøven’ i 67 udgaver

I løbet af november 2019 blev der sendt fire nye ’Sporløs’-udsendelser, fire nye omgange med ’Bonderøven’ og fire nye ’Hammerslag’-programmer. Til gengæld valgte DRTV’s seere selv at sætte gang i mange andre tidligere udsendelser fra de tre programserier.

- Alene i november startede seerne for eksempel 77 tidligere ’Sporløs’-programmer, 67 forskellige ’Bonderøven’-udsendelser og 39 tidligere ’Hammerslag’-programmer. Det viser, at en del også får appetit på noget af det tidligere, når de er inde at se den seneste udsendelse, forklarer Dennis Christensen.

Helt generelt klarer de velkendte DR-formater, der har været sendt gennem en del sæsoner, sig ganske udmærket på DRTV.

- Alle de nævnte udsendelser er i en særlig ’snack-size’ på 30-45 minutter. Det fungerer godt på nettet. Mens nogle godt kan lide at streame dramaserier, er der bestemt også en del, der gerne vil se noget, der er afsluttet, når rulleteksterne går over skærmen, forklarer Dennis Christensen.

Hidtil har det primært været seertallene for flow-TV, der har været fremme. Men i en tid, hvor flere og flere streamer, er de kun en del af det samlede billede, og derfor har DR siden september 2019 hver måned fremlagt tallene lagt sammen for både flow-TV og streaming.

Så mange så i gennemsnit DR’s nye programserier i november 2019

Så mange så i gennemsnit DR’s nye programserier i november 2019.
FacebookTwitter