Nye værter på DR2

Maria Yde er tilbage på skærmen, og Jytte Bergmann Moll er ny studievært, når der i den kommende tid sker ændringer i holdopstillingen på DR2 Morgen og DR2 Dagen.

Maria Yde er lige nu vært på ’Kultursøndag’ på P1. Senere på efteråret vender hun tilbage til tv og DR2. (Foto: Mikael Ib Hansen- DR © Type 1)

DR2 rykker i de kommende måneder rundt på værtsholdet. Nye, faste værter på 'DR2 Morgen' og 'DR2 Dagen' bliver Maria Yde og Jytte Bergmann Moll.

Maria Yde kommer med mange års erfaring som vært på både 'Aftenshowet' på DR1, DR Sporten og DR Update. Senest har Maria Yde dækket folketingsvalget i juni som reporter for DR Nyheder.

Helt ny som vært - i hvert fald i DR-regi - bliver journalist Jytte Bergmann Moll, der fra 2002-2007 var vært på TV 2 Lorry. De seneste syv år har hun arbejdet i DR på TV-Avisen, Kontant og Pengemagasinet.

I 2011 var Jytte Bergmann Moll med til at lancere 'Detektor' som tv-format på DR2, og det seneste år har hun lavet forskellige faktaserier og dokumentarer på DR1 og DR2 - blandt andet 'Spild af dine penge', der bliver sendt i disse uger på DR1, samt DR1-dokumentaren 'Kampen for Magnus'.

Samtidig siger DR2 farvel til to profiler. Fast vært på 'DR2 Morgen', tidligere Asien-korrespondent Søren Bendixen, vender efter et år i værtsstolen tilbage til DR Nyheders udlandsredaktion, hvor han skal producere indslag til 'Horisont', '21 Søndag' og TV-Avisen klokken 21.30, ligesom han på sigt skal være med til at udvikle nye formater i DR Nyheder. Søren Bendixens faste morgenmakker, Astrid Berg, skifter fra 1. november til et job på TV2 News.

Jytte Bergmann Moll debuterer som nyhedsvært på DR2. Hun har tidligere været det på TV 2 Lorry. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Det foretrukne TV-valg

Ledende redaktionschef Thomas Falbe fra DR Nyheder siger om ændringerne:

"DR2 står fortsat som et af de stærkeste mediebrands i Danmark, og med så stærke navne som Maria Yde og Jytte Bergmann Moll på holdet, vil vi i endnu højere grad arbejde på at etablere os hos danskerne som det foretrukne TV-valg, når de store begivenheder udfolder sig herhjemme og i verden omkring os. Vores nyhedsmagasiner 'DR2 Morgen' og 'DR2 Dagen' skal i den kommende tid udvikles, så de står endnu tydeligere som det sted, man går hen, når man både har brug for at blive opdateret på dagens nyheder og samtidig få perspektiv og dybde med i købet".

De hidtidige værter Henrik Lerche, Morten Schnell Lauritzen, Camilla Thorning og Mikkel Frey fortsætter alle, og ligesom de nye vil de også fremover både blive værter på 'DR2 Morgen' og 'DR2 Dagen'. Sanne Gram går på barsel fra oktober, men vender tilbage til DR2 i 2016.

Facebook
Twitter