Nyt DR Deler-oplæg: ’Der er et kæmpe uforløst potentiale i mødet mellem pop og klassisk'

P3-vært Pelle Peter Jencel og ledende musikproducent Marika Hakesberg videndeler om unik musikformidling og genremøder i dette digitale DR Deler-oplæg.

Se det digitale oplæg nu. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Hvordan skaber man et unikt musikalsk møde mellem genrer? Og hvorfor er det så vigtigt lige nu? Det er nogle af de spørgsmål ledende musikproducent, Marika Hakesberg, og P3-vært Pelle Peter Jencel svarer på i dette digitale DR Deler-oplæg, der er blevet tilgængeligt fra torsdag.

I oplægget åbner de DR's faglige døre og videndeler om arbejdet med unik musikformidling og genremøder. Oplægget tager udgangspunkt i det genremøde, de to stod for i december 2019, hvor rapperen Kesi sang nummeret ’Vågn op’ live på P3 kun akkompagneret af strygere, marimba og børnekor.

- Vi arbejder hele tiden med de muligheder, vi har, for at folde den danske musik ud. Man skal prøve at forestille sig baggrundsskærmen på sin computer, hvor man sætter sin favorit artist forrest i billedet. Det er den lyd og musik, du elsker, fortæller Marika Hakesberg i oplægget og fortsætter:

- Den opgave, vi har med vores musikformidling, er så at finde de nuancer, man endnu ikke selv har opdaget, og derved forsøger vi at udvide lytterens horisont. Det gør vi ved hele tiden at skifte baggrunden. Derved indgår artisten konstant i en ny kontekst, og det åbner op for, at han eller hun forstås på en ny måde.

I oplægget går Pelle Peter Jencel konkret ned i genremødets potentiale, og giver ligeledes tre råd med videre til sidst.

- Der er et kæmpe uforløst potentiale i mødet mellem popmusikken og den klassiske genre. Der er i bund og grund tre vindere. Artisten, lytteren og den klassiske genre. Det er ren win-win-win, fortæller Pelle Peter Jencel.