Nyt dramatalent: ’Det er fedt at få lov til at være en anden’

Katinka Lærke Petersen, der blev færdiguddannet skuespiller i 2018, har landet en af hovedrollerne i DR’s nye dramaserie ’Når støvet har lagt sig’, hvor hun spiller hjemløse Ginger.

Selvom Katinka Lærke Petersen er vant til at befinde sig foran et kamera, har hun det en smule svært med at få taget billeder, når hun optræder som sig selv. – Der sker meget, når der kommer et kostume på, siger hun. (Foto: Magnus Eg Møller)

28-årige Katinka Lærke Petersen blev i 2018 færdig med sin bachelor på den Danske Scenekunstskole i Odense, og nu er hun aktuel i en af hovedrollerne i DR’s nye dramaserie ’Når støvet har lagt sig’, hvor hun kan ses første gang søndag den 9. februar.

Her spiller hun den hjemløse Ginger, der lever på kanten af samfundet og desperat prøver at få styr på sit liv. Det har været en oplevelse for Katinka Lærke Petersen.

- Da jeg læste personbeskrivelsen af Ginger, vidste jeg med det samme, at den rolle var som skabt til mig. Ginger er en rigtig fed karakter. Det er fedt at få lov til at være en anden, og det er fedt, at det ikke er en typisk kvinderolle, fortæller hun.

Et års research

Forud for indspilningen af serien har Katinka Lærke Petersen naturligvis brugt lang tid på at finde ud af, hvem Ginger egentlig er.

- Jeg har tænkt på det hver dag i et år. Hvem er hun? Hvad har hun været igennem? Her har manuskriptet været fantastisk at gå til, fordi det ligger i teksten. De har lavet nogle karakterer, man får sympati for. Man føler for dem alle, siger hun.

Lidt specielt er der i ’Når støvet har lagt sig’ hele otte hovedkarakterer, men Katinka Lærke Petersen har ikke rigtig bidt mærke i, at ’castet’ var stort.

- Jeg har jo aldrig prøvet andet, siger hun og smiler.

Håber på god respons

Katinka Lærke Petersen har ikke tidligere optrådt på skærmen. Hun har primært lavet teater, mens hun har studeret, så det har været en noget anderledes omgang at blive en del af en stor DR Drama-produktion.

- Det har været helt fantastisk, men også helt vildt grænseoverskridende.

Katinka Lærke Petersen har kun set de første tre afsnit af serien, som hun er meget glad for. Hun håber, at seerne tager godt imod serien, når den ruller over skærmen. Og så håber hun, at folk lægger mærke til hende:

- Jeg håber, at folk synes, jeg er pisse fed, for jeg vil også gerne prøve kræfter med at lave film på et tidspunkt. Og så håber jeg bare, at fremtiden bringer en masse godt, for vi skuespillere ved, hvordan det er at være på dagpenge.