Nyt værtspar på årets ’Danmarks Indsamling’

’Danmarks Indsamling 2019’ bliver sendt direkte fra Musikkens Hus i Aalborg, og Mads Steffensen og Tine Gøtzsche er nyt værtspar.

Mads Steffensen og Tine Gøtzsche er værter for ’Danmarks Indsamling 2019’. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Når ’Danmarks Indsamling 2019’ kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1 lørdag den 2. februar klokken 19.00 direkte fra Musikkens Hus i Aalborg, bliver det med det nye værtspar Mads Steffensen og Tine Gøtzsche ved roret.

De bliver flankeret af Sofie Østergaard, der hjælper med at holde styr på de mange aktiviteter i løbet af aftenen. Sammen med danskerne samler DR og 12 af landets største humanitære organisationer ind til verdens udsatte piger, som er årets tema.

Flere steder i verden er mishandling og overgreb hverdag for alt for mange piger. De bliver overfaldet og voldtaget, når de henter vand. De bliver tvunget til at slå ihjel som børnesoldater. De bliver giftet væk til mænd, der kunne være deres fædre. De bliver mødre, mens de selv er børn.

Fokus på udsatte piger

Med 12 projekter i 12 lande på tre kontinenter sætter ’Danmarks Indsamling 2019’ fokus på verdens udsatte piger.

”Børn har ret til at være børn. Til at lege, til at gå i skole, til at være trygge. I Danmark tager vi det det ofte for givet; det er for langt de fleste en selvfølge. Men andre steder i verden er virkeligheden ikke for børn – og slet ikke for piger. Derfor sætter ’Danmarks Indsamling 2019’ fokus på de piger, der har brug for hjælp til en god start på livet,” siger Anna Rørbæk, der er pressetalsperson for ’Danmarks Indsamling’, og fortsætter:

”Fordi tryghed bør være en børneret. Fordi alle piger har ret til at bestemme over deres egen krop. Fordi lægehjælp redder liv. Og fordi uddannelse til piger løfter hele det samfund, som pigerne er en del af.”

DR støtter op på alle platforme

Både tv, radio og net er med, når ’Danmarks Indsamling’ for 13. gang løber af stablen.

P3, P4, ’Aftenshowet’, DR Ultra og dr.dk er blandt de DR-platforme, der sætter fokus på årets tema med journalistik, oplysning og underholdning. I løbet af januar er sendefladen rig på danskernes historier og arrangementer, der støtter op om indsamlingen, og traditionen tro kulminerer det hele med et stort indsamlingsshow den første lørdag i februar:

”’Danmarks Indsamling’ samler hele Danmark ikke bare på aftenen, men også med aktiviteter over alt i landet i måneden op til indsamlingsshowet. Vi er rigtigt glade for, at DR kan være med til at sætte fokus på de stille katastrofer, dem som ikke normalt når rampelyset, men som vi har en pligt til også at zoome ind på – i år verdens udsatte piger,” siger DR’s redaktør på ’Danmarks Indsamling’, Anders Thomsen.

Fakta om ’Danmarks Indsamling’

  • ’Danmarks Indsamling’ er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig global udvikling.

  • I 2019 er det 13. gang, ’Danmarks Indsamling’ holdes. Indsamlingen løber fra 1. januar med aktiviteter i hele landet og kulminerer med et tv-show på DR1 lørdag den 2. februar 2019 klokken 19.00. Siden ’Danmarks Indsamling’ blev holdt første gang i februar 2007 har danskerne bidraget med mere end en milliard kroner, og hjulpet flere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse. I 2018 samlede private danskere, virksomheder og organisationer 78 millioner kroner ind under temaet ’Hjælp børn uden hjem’.

Facebook
Twitter