Odense-klasse fik vinderideen til populær DR Ultra-serie

7.b fra Hunderupskole i Odense bliver tirsdag udråbt som vindere af en landsdækkende konkurrence, hvor børn skriver afsnit til DR Ultras populære tv-fiktionsserie, ’Klassen’.

(Foto: STV Production A/S © Type 2)

I løbet af foråret og sommeren har DR rejst rundt i Danmark og givet 6.000 skolebørn fra hele landet en unik mulighed for at være med til at forfatte DRs populære tv-fiktionsserie ’Klassen’. Det er blevet til ti arrangementer i Esbjerg, Odense, Aalborg, København og Allinge lavet i samarbejde med Børns Vilkår – og munder ud i ti forskellige afsnit til tredje sæson af ’Klassen’.

6.000 børn har deltaget

De 6.000 børn har til arrangementerne ’Klassen Live’ haft mulighed for at sætte deres præg på den populære tv-fiktionsserie ’Klassen’. Alle ti arrangementer har haft deres eget unikke tema og en konkret problematik i form af et plot, som eleverne skal forme til et færdigt afsnit gennem en række afstemninger og dialog. Elevernes beslutninger dramatiseres til nye afsnit af serien, som vil blive sendt i efteråret 2017. De temaer og dilemmaer, der bliver behandlet både i serien og ved ’Klassen Live’, er udarbejdet i samarbejde med Børnetelefonen hos Børns Vilkår og afspejler dermed målgruppens virkelighed og de reelle problematikker som børn kæmper med i hverdagen.

Vinderhistorie fra Odense

Som del af projektet står Børnetelefonen hos Børns Vilkår bag en konkurrence, hvor det gælder om at få den bedste idé til et helt afsnit i DR Ultras serie. Skoleklasserne er over hele landet forud for arrangementerne blevet spurgt om at skrive en historie om ’det at være bange’. Ud fra alle de mange forskellige historier, som alle deltagerklasserne har sendt ind, er vinderklassen fundet – 7.b fra Hunderupskolen fra Odense. 7.b’s indsendte bidrag har overskriften ’Tobias fortryder’. Historien handler om blive presset til at stjæle slik fra et supermarked. 7.b kan glæde sig til, at netop deres idé vil blive til et tv-afsnit i den 4. sæson af ’Klassen’. Projektleder for ’Klassen Live’, Andrea Buch Aasholm, fortæller hvorfor det blev 7.b fra Hunderupskolen som løb med vinderhistorien:

”7.b har vundet, fordi historien passer perfekt ind i ’Klassens’ univers. ”Tobias fortryder” er både relevant, spændende og har en stærk morale hvilket er rigtig gode ingredienser til et afsnit af ”Klassen”. De overvejelser som karakteren gør sig i historien er noget, som vi gennem Børnetelefonen kan se, at mange børn kan relatere til. Derfor vandt 7.b fra Hunderupskolen, Odense.”

Børns Vilkår: Tv-serien ruster børnene

En af målsætningerne med ’Klassen Live’ har været at give børn mulighed for at italesætte deres egne erfaringer, tanker og refleksioner over hverdagens små og store problemer. Hver event har haft et tema, som er baseret på børns virkelige historier, indsamlet på DR Ultras platforme og i samarbejde med Børnetelefonen fra Børns Vilkår.

Seniorkonsulent i Børns Vilkår, Bente Boserup, siger om samarbejdet med DR:

”I Børns Vilkår har vi været glade for, sammen med ’Klassen Live’, at bidrage til seriens liv gennem børnenes egne erfaringer, oplevelser og holdninger fra Børnetelefonen. Det har betydet, at målgruppen har kunnet spejle sig i de temaer, serien tager op – og at serien fremadrettet kan ruste børnene til at håndtere udfordringer i deres eget online-liv,” siger Bente Boserup og understreger, at det er vigtigt, at DR understøtter børns trivsel.

Fokus på brugerinvolvering

Projektleder for ’Klassen Live’, Andrea Buch Aasholm, fortæller, at de udvalgte temaer for ’Klassen Live’ støtter op om den overordnede mission: at sikre god trivsel og godt fællesskab i klassen – med et særligt fokus på børns digitale liv:

” ’Klassen Live’ har vist at det er muligt at inddrage børn i at lave fiktion, da de jo er eksperter på deres egen virkelighed og hverdag. Børnene har hjulpet os med at kvalificere historierne, så de i langt højere grad afspejler deres virkelighed. Erfaringen fra projektet har givet os indsigt i hvordan vi inddrager børnene bedst, og fortæller historier på en måde som vi ikke selv kunne have tænkt os til. Det har gjort en forskel, at de har kunne fortælle os hvordan de vil håndtere en konflikt, komme med en undskyldning eller andre situationer, som man håndterer helt anderledes som voksen,” siger Andrea Buch Aasholm.

7. b. på Hunderupskolen fik den glædelige nyhed om, at netop de har vundet ’Klassen Live’-konkurrencen: tirsdag den 29. august klokken 10.15. på Hunderupskolen, Solfaldsvej 11, 5000 C.

FacebookTwitter