Østjyske Mille vandt årets MGP med sang om næste år

Seerne afgjorde, at det var Mille med sangen 'Til næste år', der skulle løbe af med sejren og den eftertragtede titel som årets MGP-vinder i Gigantium i Aalborg.

Med 42 procent af stemmerne blev Mille fra Risskov vinder af børnenes MGP 2018 med sangen 'Til næste år'. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Med i alt 39 børn på scenen og 10 sange lagde et tætpakket Gigantium i Aalborg lørdag aften ramme til årets største musikalske børnefest. Der blev heppet, sunget og danset, da de 10 finalister gik på scenen for at levere kulminationen på alle deres forberedelser.

Med 42 procent af stemmerne blev Mille fra Risskov vinder af børnenes MGP 2018 med sangen 'Til næste år'. Det var sidste års vinder Bastian, der overrakte det eftertragtede MGP-trofæ til Mille, der nu kan se frem til et coaching-forløb med indspilning og udgivelse af en ny sang i samarbejde med professionelle.

"MGP skal være børnenes største fest for musik og leg og udvikling af fantasi - med vanvittig god stemning og spirende fællesskaber. Ikke kun for de 10 finalister på scenen, men for børn i stuer og skolegårde over hele landet. Jeg glæder mig hvert eneste år, fordi det er så inspirerende at opleve børnenes kolossale engagement og følge deres udvikling over meget kort tid. Det er en udvikling, der bygger på lysten til at lære, en kæmpe glæde ved musikken og så selvfølgelig talent. Heldigvis er MGP meget andet end denne ene aften. De næste uger turnerer alle 10 finalister rundt i hele andet og optræder med deres sange, og på DR Ultra kan man følge alle MGP-børnene og de stærke bånd, der bliver skabt mellem dem både før, under og efter finalen," siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

'Maskebal' nummer to

Celina fra Bornholm med sangen 'Maskebal' blev nummer to med 32 procent af stemmerne og Melissa og Victoria fra Haderslev blev nummer tre med 26 procent af stemmerne med sangen 'Jeg elsker dig'.

MGP-finalisternes koncertturné Der bliver mulighed for at genopleve alle 10 MGP-finalister, når de tager på koncertturné rundt i hele landet. Se turneplanen for 2018 her:

24. februar: DR Koncerthuset, København (udsolgt)

3. marts: Tinghallen, Viborg

4. marts: MCH, Herning

11. marts: Skråen, Aalborg

25. marts: Black Box, Holstebro

8. marts: Horsens Ny Teater, HNT

15. april: DR Koncerthuset, København (udsolgt)

21. april: Vanløse Skole, Vanløse

22. april: Jerslevhallen, Kalundborg

5. maj: DR Koncerthuset, København

FAKTA - De har vundet MGP 2008-2018 2008: The Johanssons med 'En for alle, alle for en' 2009: Pelle B med 'Kun min' 2010: Ingen konkurrence 2011: Chestnut Avenue med 'Tro på dig selv' 2012: Energy med 'Jeg bli'r ved' 2013: Kristian med 'Den første autograf' 2014: Emma Pi med 'Du ser den anden vej' 2015: Flora Ofelia med 'Du du du' 2016: Ida og Lærke med 'Bar' for vildt' 2017: Bastian med 'Frikvarter' 2018: Mille med 'Til næste år'

Facebook
Twitter