Omdiskuteret film vinder Amnesty-pris

Den danske dokumentarfilm ’Drømmen om Danmark’ har vundet Amnesty International Award ved Giffoni International Film Festival i Italien.

Hvad sker der med de flygtningebørn som udvises fra Danmark? Instruktør Michael Graversen har i næsten fire år fulgt Wasi og rejsen fra en tryg teenagetilværelse i Danmark til det barske liv på gaden i Europa. (Foto: Klassefilm Aps © Type 2)

Den danske dokumentarfilm ’Drømmen om Danmark’ er netop blevet hædret under den prestigefyldte Giffoni International Film Festival i Italien. Filmen vandt både Amnesty International Award og en pris i hovedkonkurrencen for dokumentarfilm GEX DOC.

’Drømmen om Danmark’ blev vist på DR1 i november sidste år og DR har også støttet filmen sammen med Det Danske Filminstitut. Den er instrueret af Michael Graversen, der i knap fire år fulgte den uledsagede flygtningedreng Wasiullah, efter han forsvandt fra et dansk asylcenter ind i en illegal tilværelse i Europa. I ugerne op til premieren gav filmen anledning til en debat om de forhold uledsagede flygtningebørn tilbydes.

I motivationen for tildelingen af Amnesty International Award til ’Drømmen om Danmark’ hedder det blandt andet:

”Filmen får prisen for instruktørens evne til at fortælle en historie, som gør os opmærksomme på vanskelighederne ved at være asylansøger i dagens Europa.”

I begrundelsen fremhæves det desuden, at filmen gør det let at identificere sig med hovedpersonen og hans følelser i forhold til det mod, det kræver at overvinde vanskelighederne ved at nå Europa og sidenhen se sig afvist på grund af et bureaukrati, der ikke tager hensyn til mindreåriges rettigheder, når de er blevet voksne.

Og den slutter med ordene:

”Vi dedikerer denne pris til Wasiullah, hovedpersonen i filmen, i håb om at se hans livsdrømme en dag gå i opfyldelse."

’Drømmen om Danmark’ har også været nomineret til en F:ACT Award ved CPH:DOX. Filmen er produceret af Klassefilm.

Facebook
Twitter