Opdateret nyheds-app til den mobile nyhedsgeneration

DR lancerer i denne uge en opdateret nyheds-app. Den er svar på en udvikling, hvor flere og flere – ikke mindst unge – får deres nyheder fra mobilen.

Sådan ser den opdaterede app ud. (Foto: DR Grafik)

Stadig flere får deres nyheder på nettet. 60 procent af danskerne bruger dagligt eller næsten dagligt nyheder via nyhedssites eller apps, og det er især det mobile nyhedsbrug, der stiger. Ikke mindst de unge har flittigt mobiltelefonen oppe af lommen, når de skal have nyheder.

Den udvikling er medierne, ifølge Michael Arreboe, som er digital chef i DR, nødt til at tage bestik af, og af samme grund får DRs nyhedsapp nu både et visuelt ansigtsløft og en række nye funktioner.

”Opdateringen af nyheds-app’en betyder, at vi fremover kommer til at målrette nyhedsproduktion direkte til mobilen. Vi ved, at mange brugere tjekker nyheder på mobilen mange gange i løbet af dagens små pauser.

Christian Lindhardt, ledende redaktionschef i DR Nyheder Web og Mobil

”Udviklingen i den måde særligt unge bruger mobilen på, stiller nye krav til os som public service-medie og til den måde, vi stiller vores indhold til rådighed på. Hvis målet også i fremtiden er at nå befolkningen med de vigtigste nyheder og levere et overblik over, hvad der sker i verden omkring os, så er vi nødt til at have et stærkt fokus på at udvikle vores digitale tilbud, ikke mindst på mobilen” forklarer Michael Arreboe.

Levende billeder og bedre overblik

Den nye opdaterede nyheds-app er væsentligt hurtigere end den nuværende app og fremfor alt skal den give en ”mere levende nyhedsoplevelse”.

Derfor vil video blandt andet afspilles automatisk og app’en er blevet opdateret med nyt design. Forsider og artikler loader hurtigere, og mere af DRs indhold er blevet tilgængeligt i app’en. Det er desuden blevet muligt at scrolle videre til næste artikel i direkte forlængelse af den forrige.

I løbet af foråret vil app’en blive opdateret med nye funktioner. Allerede her i løbet af vinteren introduceres et nyt ”Seneste nyt”-format, der er en side, hvor de seneste nyheder tikker ind som kort tekst eller video.

Lige præcis muligheden for at fordybe sig i et emne får endnu et nøk, når det inden længe også bliver muligt for brugerne at klikke ”følg” på et bestemt tema

CHRISTIAN LINDHARDT, LEDENDE REDAKTIONSCHEF I DR NYHEDER WEB OG MOBIL

”Opdateringen af nyheds-app’en betyder, at vi fremover kommer til at målrette nyhedsproduktion direkte til mobilen. Vi ved, at mange brugere tjekker nyheder på mobilen mange gange i løbet af dagens små pauser. Derfor er eksempelvis ”Seneste nyt”-formatet tilpasset disse korte pauser, ligesom de længere formater bliver mere tydelige, så brugerne kan vælge dem, når de har bedre tid, eksempelvis under transport”, siger Christian Lindhardt, som er ledende redaktionschef i DR Nyheder Web og Mobil og uddyber:

”Lige præcis muligheden for at fordybe sig i et emne får endnu et nøk, når det inden længe også bliver muligt for brugerne at klikke ”følg” på et bestemt tema, og derved løbende blive opdateret på den seneste udvikling – om det så er et præsidentvalg i Frankrig eller udviklingen i Syrien – på deres egen personlige side i app’en.”

Den opdaterede app vil fortsat give adgang til både nyheder, sport, vejr og regionale nyheder, men som noget nyt finder brugerne nu et bredere udvalg, svarende til det dr.dk præsenterer, nu vej til appen – inklusive kulturstoffet.

DRs oprindelige nyheds-app blev lanceret tilbage i 2010. Den nye opdaterede version udgives tirsdag den 24. januar og er tilgængelig i en IOS- og Androidversion og kan hentes her:

Android

IOS