Organisationsændring skal gøre kulturen tydeligere - og øge fokus på unge og musik

DR Kultur ændrer blandt andet organiseringen for at styrke sit fokus på de unge på et tidspunkt, hvor deres ændrede medievaner for alvor slår igennem.

P3 bliver fremover en del af DR Ung. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

DR Kultur ønsker at gøre kulturstoffet endnu mere markant og øge fokus på både unge og musikken. En organisationsændring, der træder i kraft efter sommerferien, skal sikre dette.

”Vi ændrer organiseringen af DR Kultur for at styrke vores fokus på de unge. Det er helt nødvendigt lige nu, hvor deres ændrede medievaner for alvor slår igennem. Samtidig forventer jeg, at den nye organisering vil forstærke kulturstoffets gennemslagskraft og betydning for brugerne - både i den daglige journalistik og i større fyrtårnsproduktioner. Og så vil vi gøre vores samlede indsats for musikken stærkere,” siger DRs kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen.

Alt DRs indhold til den unge målgruppe – digitalt, streaming, tv og ikke mindst P3 – samles i en større enhed, DR Ung.

Kasper Tøstesen, der hidtil har været chef for TV og digitalt indhold til unge, bliver chef for området. Området står allerede bag flere stærke public service-bud på ungdomsindhold som for eksempel ’Prinsesser fra Blokken’ og ’Petra Elsker Sig Selv’.

Jakob Marstrand bliver chef for DR Musik. (Foto: Agnete Schlichtkrull.)

Ambitionen er nu at blive endnu skarpere på indhold til de unge på tværs af DRs brands og platforme. I forbindelse med organisationsændringen har P3’s nuværende redaktionschef og chef for DR Musik og Radio, Christian Ottenheim, valgt at forlade DR.

P3s musikredaktør, Mathias Buch Jensen, fortsætter og bliver en del af DR Ung.

Bliver mere projektorienteret

Fokuseringen på de unge sker parallelt med, at det øvrige kulturstof reorganiseres, så der i højere grad bliver fokus på både den daglige journalistik og evnen til at skabe fyrtårnsproduktioner med gennemslagskraft på de brede flader.

Det sker ved at gøre organiseringen mere projektorienteret og samtidig have stærkt tværgående fokus på innovation, produktion, kompetenceudvikling, økonomi med videre. Ledende redaktionschef Henriette Ladegaard fortsætter som ansvarlig for dette på tværs af alle kulturredaktionerne.

Endelig etableres et nyt indholdsområde, DR Musik, som skal forløse målsætningerne om større synlighed for dansk musik og en bedre digital musikformidling, der blev præsenteret i DRs musikhandlingsplan sidste år.

Under DR Musik samles P2, P6 Beat, P7 Mix, P8 Jazz, Musikstyring, Karrierekanonen og Diskoteket. Jakob Marstrand bliver chef for DR Musik. Han har arbejdet med musik i DR siden 2000 - først som vært, producer og producent og er i dag chef for P2 og P8 Jazz. Strategisk musikchef, Lars Trillingsgaard, bliver ligeledes en del af DR Musik.

”Jeg er ikke i tvivl om, at vi i endnu højere grad vil kunne skabe markant og originalt kulturindhold med den nye organisering. Hvad angår musikken og indholdet til unge, så er det hjerteblod. Det er områder, hvor DR har en unik rolle at spille, og med den nye organisation kan vi fokusere og styrke vores indsats. Et DR Ung, der også indbefatter P3, får et rigtig godt udgangspunkt for at nå de unge med kvalitetsindhold og ikke mindst sikre, at P3 kommer ind i en stærk udvikling. Med DR Musik får vi nu en organisering, der kan skabe synergi mellem vores mange aktiviteter på musikområdet,” forklarer Tine Smedegaard Andersen.

Facebook
Twitter