'Orientering' henter ny vært på TV 2 News

Astrid Berg kommer til Orientering fra TV 2 News, hvor hun blandt andet har været vært på programmer som 'Presselogen' og 'Verden ifølge Trump'.

Astrid Berg bliver vært for 'Orientering' på P1. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

'Orientering' er et af de vigtigste programmer på P1. Det er kanalens store aktualitetsudsendelse, som hver dag hjælper de mange nysgerrige og engagerede lyttere med at forstå dagens nyheder. Det er her døgnets og ugens vigtigste begivenheder placeres i sammenhæng, og det er her perspektiver udfoldes og analyseres for lytterne.

- Netop derfor er vi utroligt glade for at kunne fortælle, at Astrid Berg er ny vært på 'Orientering', siger P1-chef Nikolai Thyssen.

Astrid Berg kommer til Orientering fra TV 2 News, hvor hun blandt andet har været vært på programmer som 'Presselogen' og 'Verden ifølge Trump'. Men Astrid Berg er ikke helt ny i DR: Hun har tidligere været vært på DR2 og har arbejdet som journalist i Spanien for DR.

Godt selskab og hamrende dygtig

- Jeg er både stolt og glad over, at det er lykkedes at tilknytte en kapacitet som Astrid Berg til 'Orientering's allerede fremragende hold af værter. Astrid er vidende, godt selskab og en hamrende dygtig journalist, og jeg er derfor sikker på, at lytterne også vil sætte pris på hendes store faglighed, siger Morten Tvegaard, der er redaktionschef for 'Orientering'.

'Orientering' er et program til de danskere, der interesserer sig for politik, internationale forhold og kultur, og som allerede har orienteret sig i dagens overskrifter. Derfor skal værterne på 'Orientering' også have et et højt vidensniveau.

- Værterne på 'Orientering' skal være stærke journalister og mestre det kritiske interview. De skal være nærværende og engagerede, uhøjtidelige og kompromisløse. Det er det, der karakteriserer 'Orientering', og det er derfor Astrid Berg er den helt rette til at tage over, fortsætter Nikolai Thyssen.

Astrid Berg overtager værtsrollen på 'Orientering' efter Karin Axelsson, som er flyttet til Bruxelles for at arbejde som korrespondent for dagbladet Politiken.