Otto Leisner får sin egen dvd

Tv-monopolets gentleman kommer nu også for første gang på dvd. DR har samlet fire timer med højdepunkter, som udkommer på tirsdag.

Otto Leisners Pladeparade i 1960'erne blev set af mange, og nu kan endnu flere se det på dvd'en om tv-monopolets gentleman. (Foto: DR ARC)

Hvis man gerne vil have mulighed for at høre Otto Leisners smittende latter, se ham uddele ’H.O.P.L.A’-nåle eller sige ’På med pilen, Palle’ igen og igen, får man nu chancen.

Otto Leisner var ansat i DR fra 1945 til 1987, og han er vel nok DRs mest kendte medarbejder gennem tiderne. Tirsdag udgiver DR en dvd med en kavalkade af Otto Leisners største tv-øjeblikke, og i løbet af de 126 minutters "gammelt fjernsyn", der er på dvd’en, kan man for eksempel se klip fra ’Pladeparade’, H.O.P.L.A’, ’Fup eller fakta’, ’Den gyldne pil’, ’Pusterummet’, ’Tyvefemten’ og meget mere. Også det legendariske klip, hvor Victor Borge bringer Otto Leisner helt ud af fatning, er med.

Tidsrejse gennem tv-underholdning

"Dvd’en byder på noget af det, som Otto Leisner selv betragtede som sin karrieres højdepunkter. Men samtidig er det også en tidsrejse i, hvordan dansk tv-underholdning så ud igennem 30 år," forklarer projektleder Nat Beskos fra DR Multimedie.

Han forklarer, at DR ved sammensætningen af dvd’en har valgt programmer ud, så de viser den spændvidde, Otto Leisner havde i tv-sammenhæng. Den populære tv-mand døde sidste år i august, 91 år gammel, og udover at være tv-mand var han også Giro 413-vært undervejs og opfinder af radioprogrammets navn.

Om nogen ligefrem vil udbryde "Jublen kender ingen grænser" over udgivelsen - som Otto Leisner selv ofte sagde - er det gode spørgsmål. Men det er kun anden gang, at Otto Leisner nu kommer på dvd. Det var ikke et format, der fandtes i hans tv-tid, og det eneste sted, man ellers kan se ham, er på en dvd om Victor Borge, som DR også netop har sendt på gaden.

Også Thomas Winding på vej

Tirsdag udgiver DR også en dvd med Bodil Udsen og med en anden gammel DR-kending, nemlig Thomas Winding, der ligeledes døde sidste år. På dvd’en med Winding får man et gensyn med en hel generations tv-barndom, og hvad DR viste for de mindste dengang. For eksempel ’Op på ørerne - vi er kørende’, ’Go’da Go’da’, ’Farvel, jeg hedder Kurt’, ’Super Carla’, ’Hundested efterfølger’, ’Godnathistorier’, dansuenza, Omvendslev og meget mere.

Facebook
Twitter