P1 fornyer sig fra mandag

Mandag den 29. september går et fornyet P1 i luften med en ændret sendeflade. P1 vil sende mere direkte radio og gøre det lettere for lytterne at finde rundt i kanalens programmer.

P1 slår de to hidtidige debatbånd sammen til ét under hovednavnet ’P1 Debat’. Det sendes alle ugens dage året rundt fra kl. 12.15-13.00. Redaktionen: Gitte Hansen, Pia Røn, Christian Schou og Anne Henderson. (Foto: Lars E Andreasen © DR)

Når P1 fremover formidler viden, perspektiv og dybde, bliver det med et mere aktuelt afsæt end i dag. Fra mandag den 29. september sender P1 alle programmer live frem til klokken 18.00 med kanalens stærke og profilerede værter ved roret. Målet med ændringerne er at styrke formidlingen og give kanalens mange oplysende programmer et mere levende fundament:

”Vi vil være endnu bedre til at dække vigtige begivenheder og emner, mens de er allermest aktuelle. Men samtidig vil vi fastholde det grundlæggende løfte til lytterne om at være kanalen, der kan levere den viden og det perspektiv, som ingen andre kan. Så P1 vil fortsat være kanalen med det store perspektiv og de mere tidløse emner - fordi de gør os klogere på vores samtid. Alt i alt er jeg sikker på, at lytterne vil opleve P1 som en mere levende og sammenhængende radiokanal”, siger Anders Kinch-Jensen, der er kanalchef på P1.

Mere direkte radio – nyt fælles studiemiljø

Mere aktualitet og direkte radio stiller naturligvis øgede krav til afviklingen. Derfor indvier P1 på mandag et helt nyt fælles studiemiljø i DR Byen, der består af studier, gæsteområde og arbejdspladser, hvor medarbejderne kan redigere og lægge sidste hånd på deres programmer, inden de går i studiet:

”De nye rammer får en stor værdi for det nye P1. De vil give kanalen et mere nærværende, levende og sammenhængende udtryk. Samtidig vil vi bringe medarbejdere, redaktioner og gæster tættere på hinanden. Kanalens fundament og troværdighed bygger fortsat på fagligheden i de forskellige indholdsområder, så man kan man sige, at studiemiljøet på en måde bliver hjertet i det nye P1 - mens hjernerne fortsat kommer løbende fra fagredaktionerne”, siger Anders Kinch-Jensen.

Kulturen får sin egen eftermiddag

Et af de nye tiltag i den ændrede sendeplan er, at P1 samler en stor del af kulturstoffet i en to timers flade hver eftermiddag fra klokken 14.00-16.00. I 'P1 Eftermiddag' vil P1's kendte og stærke værter Karen Secher og Tore Leifer hver dag formidle de vigtigste historier fra kulturens verden og fra krydsfeltet mellem kultur og samfund. Det betyder, at der samlet set vil være 10 timers kultur og samfund på hverdagene – ud over at P1 fastholder en række selvstændige kulturtilbud som for eksempel ’Filmland’, ’Skønlitteratur på P1’ og ’Kulturknuserne’.

”Vi samler kulturen i en stærk, daglig eftermiddagsflade, fordi vi tror på at også de mindre og særlige kultur- og samfundshistorier kommer bedre frem i fast dagligt tilbud sammen med beslægtede stofområder”, siger Anders Kinch-Jensen.

FAKTA: Den nye sendeflade og programændringer på P1

P1 vil gøre det lettere for lytterne at finde rundt i kanalens programmer og flader. Det betyder, at nogle programmer stopper, mens andre kommer til. Mange programmer får nye sendetider, og programindholdet bliver samlet i nye tilbud:

  • De fleste special- og samtalemagasiner, som for eksempel ’Hjernekassen på P1’, ’Videnskabens verden’, ’Eksistens’, ’Sproglaboratoriet’ og ’Mennesker og Medier’ vil fremover blive sendt om formiddagen alle ugens hverdage allerede fra klokken 9.10, og hver formiddag rundes af med ’Apropos’, der i dag bliver sendt om eftermiddagen.

  • P1 vil generelt være tættere på nyhedsstrømmen i de omgivende aktualitetsflader, og derfor bliver de fire daglige hverdagsradioaviser (kl. 12.00, 16.00, 17.00 og 18.00) op til fem minutter kortere.

  • En ny formiddagsflade lørdage fra klokken 10.00-12.00 - 'Bagklog på P1' med Esben Kjær - vil sætte ugen i relief med indslag og gæster, og erstatte nuværende genudsendelser. ’Kultursøndag’ får en ekstra time, så programmet også sender klokken 11.00-12.00, hvor der vil være en portrætsamtale med en aktuel kulturperson. I dag sendes programmet fra klokken 8.30-10.00.

  • ’P1 Business’ forkortes ugentligt fra 57 til 30 minutter og bliver et debatformat med relevante aktører fra ugens vigtigste erhvervshistorier. Den aktuelle erhvervsdækning er de seneste måneder blevet styrket i ’P1 Morgen’, hvor P1 har mange erhvervsinteresserede lyttere.

  • Kulturstoffet bliver en central del af en to timer lang, samlet flade hver eftermiddag – ’P1 Eftermiddag’. ’Kulturnyt’, ’På Tomandshånd’ og ’Klubværelset’ udgår, og emneområderne flyttes på forskellig måde til den nye eftermiddagsflade og ’Kultursøndag’.

  • ’Stedsans’, ’Alle tiders historie’, ’Danskernes akademi’, ’Faglitteratur på P1’, ’Sundhed på P1’ og ’Den sociale udfordring’ stopper. Dele af stoffet videreføres i aktualitets-, kultur- og debatfladerne.

  • P1 slår de to hidtidige debatbånd sammen til ét under hovednavnet ’P1 Debat’. Det sendes alle ugens dage året rundt fra klokken 12.15-13.00. Her kan man møde forskellige debattyper som for eksempel ’Ring til regeringen’ om mandagen, ’Ugens gæst’ om lørdagen og ’Søndagsfrokosten’ om søndagen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk