P1 og DR2 skal have ny chef

DR2’s kanalchef Michael Thouber og P1’s kanalchef Anders Kinch-Jensen har begge valgt nye udfordringer.

Michael Thouber skal være chef for Kunsthal Charlottenborg. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

To markante DR-chefer rykker videre. DR2’s kanalchef Michael Thouber og P1’s kanalchef Anders Kinch-Jensen har begge valgt nye udfordringer.

DR2’s kanalchef Michael Thouber har fået et tilbud han ikke kunne sige nej til og starter som direktør for Kunsthal Charlottenborg den 1. september.

”Jeg kommer til at savne Michael på holdet, selv om jeg har fuld forståelse for, at han har valgt at sige ja til et spændende tilbud. Michael har de sidste tre år haft ansvaret for DR2 og har på kort tid formået at udvikle kanalen i en retning med større vægt på markant journalistik og aktuelle dagsordener. Michael har desuden sikret, at DR2 på trods af store forandringer har fastholdt sin unikke stil og fortsat er Danmarks stærkeste mediebrand,” siger DRs mediedirektør Gitte Rabøl.

Michael Thouber trådte første gang ind af døren i DR som redaktør og radiovært i årene fra 2001-2006. Siden har han været forbi brand- og designbureauet e-Types, han har været kommentator i en række DR-programmer som ’Smagsdommerne’, ’Kulturkøbing’ og ’Deadline’. Og i 2012 vendte han for alvor tilbage til DR som kanalchef for DR2.

Anders Kinch-Jensen fra P1 skal være skoleleder på FOF Odense-Fredericia-Middelfart. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Chef siden 2001

P1’s kanalchef Anders Kinch-Jensen har en længere karriere i DR bag sig. Siden starten af 1980’erne har han først arbejdet som reporter på blandt andet P3 og P4, som uddannelses- og udviklingskonsulent og siden som redaktionssekretær på DR Fyn. Senere forlod han DR for at blive lektor på Danmarks Journalisthøjskole, inden han igen vendte tilbage til DR i 2001, hvor han blev chef for P1.

”Anders har i den grad sat sit præg på P1. Han har været kanalchef i mere end 14 år og har i den periode været garanten for, at  P1 på én gang har kunnet være publicistisk fyrtårn og Danmarks suverænt mest lyttede taleradio.  Jeg har stor respekt for det professionelle og dedikerede stykke arbejde, Anders har udført, og vi er mange der kommer til at savne ham, når han forlader DR,” siger Gitte Rabøl.

Anders Kinch-Jensen tiltræder den 1. oktober et nyt job som skoleleder på FOF Odense-Fredericia-Middelfart. Ledelsen af P1 overtages midlertidigt af radiochef Tor Arnbjørn.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter