P1 sender spritnye programmer om podcast og Afrika

24. oktober kl. 15.03 på P1: ’Afrikanske Stemmer’ skal give et mere nuanceret billede af det store kontinent. 25. oktober kl. 13.30 på P1: Podcast er blevet populære. I programmet ’P1 podcaster’ bliver lytterne guidet gennem det mangfoldige, internationale lyttelandskab.

Louise Windfeld-Høeberg (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Mangfoldigheden som fællesnævner

Fælles for ’Afrikanske Stemmer’ og ’P1 podcaster’ er det overordnede fokus på mangfoldigheden i fortællingen om verden.

”Afrika er andet end fattigdom og korruption, og vi vil gerne fortælle de mere nuancerede historier fra kulturen og hverdagen på det store kontinent, ligesom vi gør det med de arabiske lande i programmet ’Arabiske Stemmer’. Lytterne kan forvente at få et anderledes indblik i det afrikanske kontinent, og i ’P1 Podcaster’ vil de komme til at opleve en mangfoldighed af viden omsat til gode lytteoplevelser fra hele verden,” fortæller P1-redaktør Hanne Barslund.

Afrika er andet end hungersnød og ebola

’Afrikanske Stemmer’, med Louise Winfeld-Høeberg som vært, vil fortælle unikke historier om det afrikanske kontinent og uddybe de oversete overskrifter, som vi oftest bladrer forbi og som drukner i nyhedsstrømmen. Programmet ønsker at gøre op med den journalistik, der kun dækker kontinentet sporadisk og som har et ensidigt fokus på død og nød. Derfor vil ’Afrikanske Stemmer’ fortælle levende og nuancerede historier fra hverdagen i Afrika. Lytterne kan dermed forvente at blive klogere på den mangfoldighed og kompleksitet, der kendertegner Afrika og på kontinentets samfundsforhold, kultur og politik, men også livsstil, mode og generelle leveforhold. Lytterne vil altså få et program, der favner og afspejler alle de aspekter, der præger det moderne Afrika.

Louise Winfeld-Høeberg har som garvet udenlandsjournalist beskæftiget sig indgående med Afrika. Udover at have en glødende interesse for alt hvad der er afrikansk, har Louise Winfeld-Høeberg tidligere været vært og redaktør på programmer på Radio24syv. Hendes viden og oplevelser med det afrikanske kontinent er fundamentet for en dækning, hvor alternative kilder og tilgange skal fortælle de historier, den normale nyhedsdækning ikke dækker.

Tag på opdagelsesrejse med 'P1 podcaster'

’P1 podcaster’ er en opdagelsesrejse ud i det mangfoldige internationale lyttelandskab, hvor man kan finde historier om alt fra den 8-årige pige, der bliver pennevenner med Ku Klux Klan og manden, der ikke kan meditere, fordi skuespilleren Harvey Keitel sidder ved siden af ham, til damer der fortæller om strikningens mysterier eller fulde gymnasiedrenge, der diskuterer scoretricks. ’P1 podcaster’ guider lytterne frem til de bedste, sjoveste og mest interessante podcasts, interviewer de gode fortællere og den nye underskov af spændende danske lydproducenter og laver indslag om trends og tendenser i lyttekulturen og historiefortællingen.

”Flere og flere lytter til podcasts, men podcastlandskabet kan være lidt af en jungle at finde rundt i.  Med ’P1 podcaster’ vil vi gerne give lytterne tips til, hvordan de selv finder de gode fortællinger og ikke mindst præsentere dem for noget af det, vi mener, er det bedste inden for forskellige genrer. Vi håber, det nye program vil inspirere til endnu mere radio- og podcastlytning,” siger P1-redaktør Hanne Barslund.

’P1 podcaster’ bliver produceret for P1 af Susanna Sommer. Susanna Sommer var et oplagt valg som vært på det nye program, da hun er en garvet radioproducent og en ivrig podcastlytter med en stor kærlighed til lyd og gode historier.

”Når jeg lytter, bliver min verden både større og mere nuanceret, fordi jeg kommer helt tæt på de andres drømme, drifter og dagligdag. Det er en meget intim oplevelse - lyden af stemmer og steder tager mig med på langfart eller helt ind i en fremmeds univers, selv om jeg bare sidder i toget til Holbæk med høretelefonerne på,”   fortæller Susanna Sommer, som synes at podcasts er som at have en verden af fantastiske pennevenner, som fortæller hvordan livet også kan leves eller føles i Nordsverige, Lemvig eller Texas.

”Podcastlandskabet er fuld af fantastiske fortællinger, interessant viden og glimt af hverdag og drama fra nær og fjern, og jeg glæder mig øredirrende til at guide lytterne frem til de historier, stemmer og skæbner, som man ikke møder i den daglige nyhedsstrøm," fortæller Susanna Sommer.

Du kan lytte til ’Afrikanske Stemmer’ første gang lørdag den 24. oktober klokken 15.03, mens ’P1 podcaster’ kommer søndag den 25. oktober klokken 13.30.

Facebook
Twitter