P1 skal til at sende direkte fra gammel skurvogn

Når et fornyet P1 går i luften fra den 29. september, skal ’Mennesker og tro’ fremover sendes direkte fra et nyt studie i en gammel skurvogn i Voldum.

Når et fornyet P1 går i luften i næste uge, skal 'Mennesker og tro' fremover sende direkte fra et nyindrettet studie i en gammel skurvogn i Voldum, udenfor Aarhus. Første gæst er forfatter Peter Høeg. (Foto: Anders Laugesen © Type 1)

Når et fornyet P1 går i luften i næste uge, skal programmet ’Mennesker og tro’ fremover sende direkte fra et nyindrettet studie i en gammel skurvogn i Voldum uden for Aarhus. Første gæst er forfatter Peter Høeg.

Når P1 fremover formidler viden, perspektiv og dybde, bliver det med et mere aktuelt afsæt. Fra mandag 29. september sender P1 alle programmer live frem til klokken 18.00, og det gælder også et af kanalens "gamle" og traditionsrige programmer - ’Mennesker og tro’ – der fra onsdag den 1. oktober klokken 11.03 skal sende direkte fra et nyindrettet studie i en gammel skurvogn, der står i kanten af vært Anders Laugesens mark i Voldum, et godt stykke uden for Aarhus.

Et godt afsæt for en personlig samtale

Skurvognen giver nogle varme, hyggelige og intime rammer, der er befordrende for fordybelse og som skaber et godt afsæt for en personlig samtale, der kredser om programmets centrale emner som tro, værdier, livserfaring, moral og etik. Når man går gennem gårdens gamle stald og kommer ud på den anden side, dukker der inde mellem buske og træer en rød skurvogn af træ op. Her træder man ind i et lille bibliotek med brændeovn, lænestole, ægte tæpper på gulvene, spændende billeder fra hele verden på væggene og panoramavinduer ud over markerne.

Forfatter Peter Høeg er første gæst i skurvognen

Den allerførste gæst i skurvognen i Voldum er forfatter Peter Høeg, der blev verdensberømt med romanen ’Frøken Smillas fornemmelse for sne’ i 1992, men som siden hen har holdt sig fra offentlighedens søgelys i store dele af sit forfatterskab. I en årrække boede han ved Vækstcenteret i Nørre Snede, et spirituelt træningscenter med undervisning i meditativ praksis og selvudvikling.

Det er således en sjælden gæst i medierne, der nu besøger P1's nye skurvogn. Anders Laugesen vil tale med Peter Høeg om betydningen af rum, refleksion og retræte. I den sammenhæng får lytterne introduceret skurvognen, som forsøg på at ændre samtalens rum - for at påvirke refleksionen. Samtalen med Peters Høeg vil handle om retræte som en måde hvorpå man kan sætte livet i perspektiv.

Fakta om den nye sendeflade på P1

P1 vil gøre det lettere for lytterne at finde rundt i kanalens programmer og flader. Det betyder, at nogle programmer stopper, mens andre kommer til. Mange programmer får nye sendetider, og programindholdet bliver samlet i nye tilbud.

FacebookTwitter