P1 skruer op for satiren om morgenen

Fra mandag den 18. april er der satire alle hverdage i 'P1 Morgen'. Det sker med to nye satirehold - ’Policy-enheden’ og Platt-form.

Platt-form består af Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby. De leverer satire til 'P1 Morgen' mandag og onsdag. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Fra på mandag den 18. april får P1-lytterne et ekstra smil med på vejen ud af døren om morgenen. De nye satireindslag sendes mandag til torsdag klokken 6.50 og 8.50.

De nye satirehold er ’Platt-form’, som byder på samfundssatire, og ’Policy-enheden’, som leverer politisk satire.

Om mandagen sender Platt-form ’I-landstelefonen’ og om onsdagen ’Kirkesangerne’.

’I-landstelefonen’

Vi lover, at det er en professionel og tryghedsskabende stemme, du møder, når du ringer til iLandstelefonen. Og det skal du gøre, for hvorfor er det egentlig kun voldsramte, udsatte og børn, der skal have en krisetelefon? Det kan faktisk være pænt traumatiserende, når hoppeborgen ikke kommer til ens barns børnefødselsdag eller når ens søn vil have tysk i stedet for fransk på gymnasiet.

’Kirkesangerne’

’Aaaamen, Aaamen, aaameen’ – de synger så smukt i kirkekoret, og når de ikke synger, så snakker de. Der sker jo så meget. Præsidentvalget i USA med Hillary, der ligner sin far Bill så utrolig meget, og TrumF med de meget små fingre. Panama-skandalen eller var det kanalen og er den egentlig bygget sort? Og hvem er egentlig chef for Red Barnet? Er det ikke hende Johanne Smith Nielsen? Eller er hun skuespiller?

Platt-form består af Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby. Gianna Giacomello står bag teknikken. Dorthe Riis er producent.

'Policy-enheden'

Tirsdag og torsdag sender P1 Policy-enheden, som er placeret i et dansk ministerium, og den er der brug for. For hvor er der mange sager og brande, der skal slukkes, politik der skal spindes og journalister der skal styres. Gud ske tak og lov for embedsmanden og strategen Adam, der sammen med sin tro assistent Sofie, spinder og koreograferer alt fra håndteringen af hadprædikanter, over landbrugspakker, forbi miljøkommissionen til et decideret forbud mod Mette Frederiksen.

Bag Policy-enheden står Per Helge Sørensen. Sofie spilles af Neel Rønholt. Søren Sigumfeldt står bag teknikken og musikken. Dorthe Riis er producent.

Policy-enheden er med Per Helge Sørensen og Neel Rønholt.

Platt-form består af Mille Lehfeldt, Jakob Fauerby og Laus Høybye.

'Selvsving' sendes fortsat fredag klokken 6.50 og 8.50 på P1.

Facebook
Twitter