P2 er klar til kammermusikkonkurrence

Den 1.-4. november inviterer P2 for 12. gang kammermusikere til konkurrence i DR Koncerthuset. Unge musikere kan melde sig nu.

Trio Vitruvi vandt, da P2 holdt kammermusikkonkurrencen sidst i 2014. (Foto: Kirsten Ellebæk © Type 1)

Det kommer til at summe af konkurrencestemning og kammermusik på højt niveau, når P2 Kammermusikkonkurrence løber af stablen fra den 1.- 4. november 2017.

Over fire dage vil nogle af vores bedste unge musikere dyste om priserne, æren og ikke mindst kommende koncert-engagementer. Første og anden runde foregår i Koncerthusets Studie 2, og finalen den 4. november kan opleves i DR Koncertsalen.

I år er det 12. gang, P2 Kammermusikkonkurrence bliver holdt, og den har gennem årene haft afgørende betydning for mange af deltagernes musikalske gennembrud. For tidligere vindere og prisvindere som Nightingale String Quartet, Trio Vitruvi, Trio Ondine, The Danish String Quartet og Trio Con Brio har den været startskuddet til en international karriere.

Musikere kan melde sig

Det er Rie Koch fra P2, der er vært på scenen alle dagene, og konkurrencen dækkes løbende af P2.

Ud over den vigtige opmærksomhed er der også kontante præmier på spil for de unge musikere. 1. prisen er på 100.000 kroner, 2. prisen på 50.000 kroner, mens 3. prisen er på 20.000 kroner. Vinderensemblet bliver derudover tilbudt koncerter i Berlin og Bruxelles i 2018 i samarbejde med Dansk Kulturinstitut Bruxelles.

Hvis man selv vil deltage – eller kender nogen, det vil være oplagt for, kan man se konkurrencebetingelserne på dr.dk/kammermusikkonkurrence.

”Det bobler af talent blandt unge klassiske musiker i Danmark. Hver generation har sine stjerner og de kan lige så vel findes i en klassisk strygekvartet som i en accordeon-duo. Så vi glæder os stort til at slå dørene op i DR Koncerthuset og transmittere vidt og bredt til vores mange lyttere i hele landet, når P2 Kammermusikkonkurrence 2017 finder sted til november,” siger Esben Tange, der er redaktør i P2.

Juryen til P2 Kammermusikkonkurrence er også på plads, og den består i år af:

Bjørn Carl Nielsen, juryformand:

Oboisten Bjørn Carl Nielsen har over 40 års erfaring med kammermusik som medlem af Den Danske Blæserkvintet siden dens grundlæggelse i 1968. Den Danske Blæserkvintet har opnået international anerkendelse som et af Skandinaviens fornemste kammermusikensembler og har spillet en lang række koncerter i Europa, USA, Sovjetunionen, Sydamerika, Nordafrika og Mellemøsten. Kvintetten har udsendt i alt 10 plader og cd’er. Bjørn Carl Nielsen er desuden tidligere 1. oboist i DR SymfoniOrkestret, docent ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og nu lærer ved Musikhögskolan i Malmø.

Katrine Gislinge:

Pianisten Katrine Gislinge er en af Skandinaviens mest markante pianister med både solo- og kammermusikkoncerter i det meste af Europa. Hun har optrådt på festivalerne Lockenhaus, Festival de Radio France et Montpellier, Cervantino Festival i Mexico og Bergen festspillene, sammen med musikere som Emanuelle Pahud, Gidon Kremer og Augustin Dumay. Katrine Gislinge har netop udgivet en ny cd med musik af Schumann og Per Nørgård. Hun fungerer desuden som lektor ved Syddansk Musikkonservatorium.

Line Fredens:

Violinisten Line Fredens har spillet over det meste af verden med sin klavertrio, Jalina Trio. Trioen har vundet 1. pris i Concorso Internazionale di Musica da Camera, Trapani og 2. pris i både Osaka og Trondheim internationale kammermusikkonkurrencer. Line Fredens har siden 2000 været Koncertmester for 2. violinerne i Malmø Symfoniorkester. Hun har netop afsluttet en master i læreprocesser med specialisering i organisatorisk coaching fra Aalborg Universitet og fungerer nu også som coach for musikere. Line underviser desuden i entreprenørskab på Det Jyske Musikkonservatorium.

Henrik Brendstrup:

Cellisten Henrik Brendstrup er professor ved Det Jyske Musikkonservatorium. Han er en af de få nordiske musikere, der har modtaget både den franske musikpris Diapasson D’or og den tyske Deutche Schallplattenpreis. Førstnævnte for sin indspilning af Chopin- og Liszt-celloværker, sidstnævnte som medlem af Den Danske Strygekvartet for ensemblets samlede indspilning af Hindemiths strygekvartetter. Henrik Brendstrup er medlem af The Chamber Orchestra of Europe, og med dette orkester turnerer han verden rundt under ledelse af dirigenter som Nikolaus Harnocourt og Claudio Abbado. Han er en tilbagevendende gæst ved vigtige internationale kammermusikfestivaler, som Lockenhaus, Risør og Prussia Cove.

Bjarke Mogensen:

Accordionisten Bjarke Mogensen vandt i 2011 P2’s Kammermusikkonkurrence og året efter Almere International Chamber Music Competition sammen med Rasmus Kjøller i MYTHOS. Som den første accordeonist nogensinde vandt Bjarke Mogensen tillige den internationale EBU-konkurrence ’New Talent’ 2012 i Bratislava. Han spiller koncerter over hele verden og havde i 2011 sin solo-debut i Carnegie Hall. Som solist har han samarbejdet med blandt andre Kremerata Baltica, Moscow Virtuosi, Det Slovakiske National Orkester, DR SymfoniOrkestret og DR UnderholdningsOrkestret. Bjarke Mogensen udfordrer gerne de traditionelle musikalske genrer og optræder i mange forskellige sammenhænge og konstellationer. Bjarke underviser i kammermusik på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

De har tidligere vundet konkurrencen

 • 2014 Trio Vitruvi

 • 2011 Mythos

 • 2009 Trio Ismena

 • 2006 Trio Aristos

 • 2004 The Danish String Quartet

 • 2002 Trio Con Brio

 • 2000 Trio Ondine

 • 1998 Cailin Kvartetten

 • 1996 Eskær Trio

 • 1993 Den Skandinaviske Guitarduo

 • 1991 Den Danske Blæseroktet

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter