P2 lader dig bestemme: Hvilke korsange er de bedste?

For 7. år i træk får du mulighed for at stemme på din yndlingsmusik, når DR P2’s ‘Klassisk Top 50’ løber af stablen. Denne gang er det det bedste kormusik, der skal kåres.

Stine Rosengren og Laus Høybye er værter på programmet ‘Klassisk Top 50’ på P2. (Foto: Simon Roldsgaard / DR)

Hvilket stykke kormusik er det allerbedste, og hvad er det, der gør det så godt? Det forsøger Stine Rosengren og Laus Høybye i samarbejde med DR’s lyttere og brugere at finde ud af, når programmet ‘Klassisk Top 50 - Kor' løber af stablen på P2 de næste måneder.

Siden 2013 har P2’s lyttere en gang om året kåret en ‘Klassisk Top 50’. Tidligere har genrerne for eksempel været filmmusik, opera og musical, og i år er det altså kormusikken, der er i fokus.

- Det med at skabe en samlet top 50-liste er noget, som danskerne virkelig elsker. Vi elsker lister, og vi elsker at dele ud af vores musiksmag og de historier, som knytter os til et bestemt stykke musik. I det hele taget er der en stor glæde ved at dele musik med hinanden, for det knytter bånd på en helt særlig måde, siger Stine Rosengren.

Kulminerer i DR Koncerthuset

I dag, torsdag den 22. august, klokken 18.05 skyder værterne årets top 50 i gang på P2, og frem til den 8. september har du mulighed for at nominere dine favoritnumre fra kormusik-universet. Nomineringerne foregår på dr.dk/top50, hvor du også kan læse mere om årets ‘Klassisk Top 50’.

Når nominerings-fasen er slut løfter Laus Høybye og Stine Rosengren lige så stille sløret for top 50-listen.

Søndag den 15. september afslører værterne først de 20 numre, der er havnet nederst på listen, hvorefter der dagligt klokken 18.05 frem til den 5. oktober bliver afsløret et enkelt nummer i nedtællings-programmet på P2. Alle stykkerne bliver introduceret af én af de personer, der har nomineret det.

Det hele kulminerer lørdag den 5. oktober, når DR Koncertkoret, DR Vokalensemblet og DR Symfoniorkestret går på scenen til finalekoncerten ‘Klassisk Top 50 - De Skønneste Kor’ i DR Koncerthuset, hvor de spiller de numre, der er endt øverst på listen.

- Der plejer at gå et sug igennem Koncertsalen, når vi afslører toppen af listen. Det skulle undre mig meget, hvis ikke det samme er tilfældet, når min medvært Laus Høybye og jeg holder vejret med publikum igen den 5. oktober. Vi er jo selv lige så spændte på, hvilke stykker kormusik, danskerne holder mest af, siger Stine Rosengren.

Der bliver holdt to koncerter på dagen, og du kan høre og se koncerterne på henholdsvis P2 og DR K klokken 20.00.

Facebook
Twitter