P3 får fem nye satireprogrammer på én gang

I juni måned vil P3 dedikere den tidlige eftermiddag til at lave helt ny satire, og give en masse unge talenter chancen for at bidrage til kanalens stolte traditioner inden for genren.

Joachim Brandt-Møller er vært på 'Danmarks Bedste Idé' om fredagen i juni på P3. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Tirsdag den 6. juni lancerer P3 en hel stribe af forskellige satireprogrammer, der i hele juni måned vil give en række unge satiretalenter chancen for at stå på skuldrene af kanalens mangeårige traditioner for at levere skarp satire. I praksis betyder det fem helt nye satireprogrammer i tidsrummet klokken 14.03-16.00 på alle hverdage i juni, som med hver sit snit vil skære et lille stykke af Danmark.

Eksperimenterende radio

Det bliver fem anderledes måder at tale om og til de hjørner af samfundet, som ikke dækkes af P3's øvrige fokus på aktualitet, sport eller musik. Juni vil derfor byde på overraskende, bizar og eksperimenterende radio, som med respektfulde nik til fortiden søger at bringe P3 ind i en ny gylden og sjov æra af vild radio:

"Det er derfor også en housewarming for vores ambition om at tiltrække og udvikle satiretalenter i DR. Målet er, at P3 med uforudsigelighed som motor skal give danskerne noget at grine af, spejle sig i og til sidst blive klogere af. Når det er sagt, så mener vi ikke, at satire skal overforklares eller for den sags skyld undskyldes for. Noget vil ramme bredt, andet smalt, og en sjælden gang skydes der forbi, siger redaktør på P3 Adam Duvå Hall.

De fem programmer har alle noget på hjerte og tripper for at gøre juni til årets hidtil sjoveste måned. P3 kommer til at følge op i efteråret, så initiativet er ikke et udtryk for en enkeltstående begivenhed, men starten på endnu et smukt venskab med P3's lyttere.

De fem programmer er:

  • Mandag: Forbudstiden Mikkel Rask og Masoud Wahedi forbyder ting, som irriterer os i hverdagen.

  • Tirsdag: Klarsyn Christian Trangbæk, René Riis og Joachim Jepsen undersøger om der er mere mellem himmel og jord. Mød healere, hekse og spøgelser i en søgen efter en alternativ sandhed.

  • Onsdag: Gigis Ravdio Ali har fået lov til at få et show på P3, som han sender hjemmefra lejligheden på Nørrebro i København. Gæster, reportager og selvfølgelig en kok, der laver noget ægte mad, Det skal alle danske programmer nemlig have. Jeg sværger.

  • Torsdag: Radio Oluf Oluf og Lisbeth har nu fået nøglerne til P3 og sender deres hyggelige program til alle os, der godt kan lide kage og quiz.

  • Fredag: Danmarks Bedste Idé Alle har en god idé og aldrig har muligheden for at sætte i værk været større. Joachim Brandt Møller er vært, når en række forskellige opfindere og fremtidige innovationsmilliardærer pitcher deres ideer.

Fem nye satireprogrammer på P3 - alle hverdage i juni fra klokken 14.03-16.00

FacebookTwitter