P3 fik i den grad bingo ved Prix Radio

DR sikrede sig 11 af de 20 priser, der fredag aften blev uddelt ved årets Prix Radio. P3 var den kanal, der fik flest priser, og kanalens rap-podcast fik endda hattrick.

Jacob Weil og Andreas Kousholt fra ’Danskerbingo’ på P3 står bag ’Årets Radioprogram’. Foto: Petra Kleis.

”Så er der bingo”, råber værterne Jacob Weil og Andreas Kousholt hver formiddag på P3, når de har fået lyttere til at ringe ind i programmet ’Danskerbingo’ og for eksempel fortælle om dengang, de var oppe at slås med en bjørn, eller de uheldigvis kom til at lægge an på chefens kone.

Fredag aften kunne de P3-værter udbryde den velkendte sætning igen. For da var der i den grad bingo for dem ved årets Prix Radio i Industriens Hus i København. Her fejrede den samlede danske radiobranche sig selv og det seneste års præstationer, og ’Danskerbingo’ hentede prisen som ’Årets radioprogram’.

For P3 i særdeleshed og DR som helhed blev det en ganske indbringende aften - og holdet bag P3-podcasten ’Den nye stil – historien om dansk rap’ fik endda et hattrick. Pelle Peter Jensen, Sandra Mia Susgaard og Karen Straarup hentede både prisen som ’Årets nyskabelse’, ’Årets podcast’ og ’Årets musikprogram’. Det fik de for podcasten, som er fortællingen om dansk rap – fortalt af dem, der var med fra starten.

”Det er seriøst, det er intelligent og benytter en befriende ny talemåde til en svær målgruppe”, ”Podcasten er et monstrøst historisk værk” og ”Vi har optur over kvaliteten”, var blot noget af det, der blev sagt om rap-podcasten i forbindelse med uddelingen af de tre priser, som det blev til.

Årets vært er på P3

Festen var nu ikke færdig her for P3, for Jonas Gülstorff fra programmet ’Sangskriver’ på P3 blev kåret som ’Årets radiovært’, mens ’Tværs på P3 – du er ikke alene’ fik en Prix Radio for sin brug af sociale medier.

”’Tværs’ bruger de sociale medier til lige præcis det, de er bedst til – nemlig til at skabe netværk og community,” lød det blandt andet fra juryen.

Medarbejdere fra flere af DR’s øvrige radiokanaler – P1, P4 København og P6 BEAT – havde ligeledes grund til jubel ved Prix Radio, hvor i alt 297 bidrag er blevet lyttet igennem, før vinderne er blevet fundet.

Pelle Peter Jensen fra P3 kunne glæde sig over 3 priser. (Foto: © Bjarne B. Hermansen)

Udover at podcasten om rap fik hattrick, fik punkmusikken også en tur i rampelyset ved Prix Radio. Temaet på P6 BEAT – ’P6 BEAT elsker Punk’ blev ’Årets event’, og her var begrundelsen blandt andet, at kanalen havde ”modet til at tænke nyt” og ”det mod, det er at udsætte et særdeles kritisk publikum for noget, de ikke ved, hvad er,” som det hed.

Også hos morgenholdet hos P4 København var der grund til eufori fredag aften. ’P4 Morgen København’ blev kåret som ’Årets nyheds- og aktualitetsprogram’ - foran ’Orientering’ og ’Slotsholmen’ fra P1.

”Det er tegn på klasse, når man kan kombinere den gravende, vedholdende dækning af en sag med hverdag, service og musik. Juryen har i år sat pris på hverdagens stærke soldater, der med et højt bundniveau hver dag kommer ud til et stort publikum og gør sig umage,” lød det i motiveringen.

Et langsomt mord

Prisen som ’Årets dokumentar og feature’ gik til P1’s ’Et langsomt mord’, der følger en søns jagt på sandheden om, hvorfor hans far blev myrdet for 27 år siden, da han selv kun var fire år gammel.

”Årets vinder tegner portrætter, portræt af et miljø, portræt af et tidsbillede, portræt af et samfund. Mennesker, vi har tendens til at overse, har fået en stemme,” lyder det blandt andet i begrundelsen.

Abdel Aziz Mahmoud og Mads Aagaard, der til daglig laver ’Shitstorm’ på P1 modtog prisen for ’Årets radioøjeblik’ for radioøjeblikket ’Hadbeskeder på Bornholm’, ligesom P1 også fik en Prix Radio for ’Årets promotion for program’. Den gik til folkene bag traileren for programserien ’Min forbandede stemme’, som handlede om folk, hvis stemme ikke lyder som de fleste andres.

I alt gik 11 af de 20 priser, der blev uddelt ved Prix Radio, til DR, mens Radio24syv fik fire, Bauer Media og NOVA to og ANR én.

DR’s radiochef Gustav Lützhøft er meget glad for årets prishøst:

”Det seneste år har vi arbejdet hårdt i DR – både med at udvikle P3 i en ny retning, med at udvikle nye, digitale formater og ved at arbejde med brugen af sociale medier omkring vores programmer. Det ser i den grad ud til at være noget, der er blevet bemærket – ikke kun hos lytterne, men også i radiobranchen generelt, og det er jeg glad for og stolt over på alle de dygtige medarbejderes vegne,” siger han og fortsætter:

”Det glæder mig samtidig, at DR får sine priser på vidt forskellige områder - for eksempel stærk musikformidling, stærke værtspræstationer og stærke morgenflader, og at vi blandt andet får ros for at have mod og til at tænke nyt. Det vidner om, at der er masser af talent,” siger han.

Traditionen tro uddelt Ekstra Bladet også ’Den Gyldne Mikrofon’ i forbindelse med Prix Radio. Modsat tidligere år var der i år to mikrofoner, og modtagerne er fundet ved en afstemning blandt bladets læsere.

Her gik prisen som årets bedste radiovært, som kan høres i hele landet, til Dennis Ravn, Mai-Britt Vingsøe og Signe Krarup fra NOVA – mens mikrofonen til årets bedste radiovært, som kan høres lokalt eller regionalt, gik til Kirstine Richter og Johnni Gade fra ANR.

DE FIK EN PRIX RADIO 2018

 • Årets dokumentar og feature: ’Et langsomt mord’ af Louise With Hansen, Adrian Adler Petersen, Matias Sørensen og Christian Engell, DR P1

 • Årets event: ’P6 Beat elsker punk’, DR P6 Beat

 • Årets promotion for program: ’Min forbandede stemme’, P1

 • Årets kritiske interview: Steen Herdel bagatelliserer overgreb, Radio24syv

 • Årets gode samtale: ’Hvad siger stemmerne?’, Anders Christiansen, Radio24syv

 • Årets lytterinddragelse: ’Go’NOVA’, Bauer Media

 • Årets nyskabelse: ’Den nye stil – historien om dansk rap’ af Pelle Peter Jensen, Sandra Mia Susgaard og Karen Straarup, DR P3 Podcast

 • Årets podcast: ’Den nye stil – historien om dansk rap’ af Pelle Peter Jensen, Sandra Mia Susgaard og Karen Straarup, DR P3 Podcast

 • Årets radioprogram: ’Danskerbingo’, DR P3

 • Årets vært: Jonas Gülstorff, DR P3

 • Årets satire: ’Den korte weekendavis’, Radio24syv

 • Årets brug af sociale medier: ’Tværs – du er ikke alene’, DR P3

 • Årets musikprogram: ’Den nye stil – Historien om dansk rap’ af Pelle Peter Jensen, Sandra Mia Susgaard og Karen Straarup, DR P3 Podcast

 • Årets morgenflade: ’24syv Morgen, Radio24syv

 • Årets nyheds- og aktualitetsprogram: ’P4 Morgen’, DR P4 København

 • Årets øjeblik: Abdel Aziz Mahmoud og Mads Aagaard med ’Hadbeskeder på Bornholm’, DR P1

 • Årets reklame: ’Øjeblikke af guld’, Bauer Media

 • Årets kommercielle radioprogram: ’Go’NOVA’, NOVA

 • Den Gyldne Mikrofon – årets bedste radiovært, der kan høres i hele landet: Dennis Ravn, Mai-Britt Vingsøe og Signe Krarup fra 'Go'NOVA', Nova

 • Den Gyldne Mikrofon – årets bedste radiovært, der kan høres lokalt/regionalt: Kristine Richter og Johnni Gade fra 'Morgenkøterne', ANR