P3 holder kæmpe fødselsdagsfest i Øresund

P3 fejrer 50 års fødselsdag med direkte transmiteret musikfest på Trekroner Fortet den 7. september.

  • Logo (Foto: DR © Type 1)
  • (© Pressefoto)
  • (Foto: Pressefoto)
1 / 6

I år er 50 år siden, at P3 sendte første gang. Det fejrer kanalen med et brag af en musikfest på Trekroner fortet i Øresund, der bliver transmitteret direkte i æteren. 1000 billetter til fødselsdagsfesten bliver nu sat til salg via Billetlugen - onsdag 7. august klokken 13.00.

P3 skal være lidt frækkere, kækkere og turde noget mere. Sådan har det nu været i 50 år, og lørdag 7. september bliver den runde fødselsdag fejret med en kæmpe musikfest, når P3 indtager Trekroner fortet i Øresund for en dag. Festen bliver en kæmpe fejring af musikken og den ånd, der har levet på P3 i 50 år, og samtidig en lille historisk hilsen til forløberen for kanalen - pop-piraten Radio Mercur, som sendte fra et skib midt i Øresund.

En minifestival med store P3-navne gennem tiden

P3s 50-års fødselsdag vil således blive markeret med en kæmpe musikfest, der bedst kan beskrives som en minifestival. Lørdag 7. september vil der være hele tre scener på Trekroner fortet, der byder på musik fra kl. 16.00-00.00; en hovedscene, der byder på bands, der har haft en stor betydning for P3, en scene med unplugged musik og en scene, der byder på lounge og fest stemning med Unga Bunga, styret med kyndig hånd af vært Le Gammeltoft.

Blandt de optrædende er store danske artister som Kashmir, Marie Key, Mads Langer, Sort Sol og Trentemøller. Desuden optræder navne som Sebastian Lind, The Eclectic Moniker, Panamah og Ukendt Kunstner. P3 sender direkte fra Trekroner fortet, og lytterne kan glæde sig til masser af livemusik, stemningsreportager fra fortet og en specialudgave af Musikquizzen, der sendes direkte fra Langelinje Kaj.

1000 billetter sættes til salg

På onsdag 7. august kl. 13.00 vil et eksklusivt antal billetter til fødselsdagsfesten blive sat til salg via billetlugen til 320 kr. stykket inklusiv gebyr. Lige fra starten er der oplevelser i farvandet, når Canaltours sejler publikum fra Langelinie Kaj til Trekroner fortet. Her vil P3s kendte værter fungere som guides på bådene og fortælle anekdoter fra P3s brogede historie. Og det er nok en god idé at være hurtig på aftrækkeren, hvis man vil med til festen – der vil nemlig kun blive sat ca. 1000 billetter til salg.

50 år med P3

Da P3 gik i luften den 1. januar 1963 klokken 12.00, var pressen og kulturpinger syrlige og småsure: "Hvad er det dog for noget sådan at spille alskens pigtrådsmusik, og jeg ved snart ikke hvad. Og så på Statsradiofoniens bølgelængde…," lød det for eksempel fra kritikerne, der blandt andet talte Poul Henningsen. Hos lytterne blev blandingen af "rap journalistik og kvik musik" derimod omgående en succes, og kanalen har levet lige siden.

1960'erne og 1970'erne bød på pigtråd, beat, samfunds- og musikjournalistik. Senere blev P3 stedet med en række markante værter, masser af lytterengagement i for eksempel 'De Ringer Vi Spiller', 'Strax' og 'Hej P3' og satire med 'Det Brune Punktum', 'Monte Carlo', 'Gramsepektrum', 'Selvsving' eller 'Holdningsløse Tidende/Søndagsjournalen'.

De senere år har P3 ikke mindst markeret sig med masser af ny dansk musik, Karrierekanonen og P3 Guld, hvor fremadstormende danske musikere og bands er blevet opdaget og spillet.

Fødselsdagen er året igennem blevet fejret med sammenlagt 50 timers jubilæumsprogrammer om P3 gennem årene. Samtlige 50 timers P3-historie er udgivet som podcast, der kan hentes via www.dr.dk/podcast.

Facebook
Twitter