P3 møder lytterne på Hovedbanegården

48 timers radio fra Københavns Hovedbanegård på fire dage. Sådan lyder programmet for P3, der i disse dage er flyttet fra DR Byen til et af Danmarks største trafikale knudepunkter.

  • Lytterne kan følge med i radioen, mens værterne bevæger sig rundt mellem de rejsende på Hovedbanegården. Foto: Magnus Eg Møller
  • 'Curlingklubben' står klar til at indtage det midlertidige studie på Københavns Hovedbanegård, når 'P3 med Fie Neergaard' er slut, og Anne Phillipsen har sendt 'P3 Nyheder'. Foto: Magnus Eg Møller
  • Mellem 'Curlingklubbens' indslag, er der tid til en snak med dem, der kigger og lytter med på Hovedbanegården.
  • Alle P3's udsendelser mellem klokken 6.00 og 18.00 sender live fra Hovedbanegården i København til og med torsdag.
1 / 4

Mange mennesker hører radio, når de er på farten, og denne uge vil endnu flere stifte bekendtskab med en bestemt radiokanal på deres tur fra A til B. I hvert fald dem, der rejser i København.

P3’s sendeflade mellem klokken 6.00 og 18.00, og alt det, der hører til, er nemlig rykket til Københavns Hovedbanegård, hvor kanalens medarbejdere til og med torsdag sender fra et noget anderledes studie - lige ‘under uret’, der af mange rejsende bliver brugt som mødested.

Studiet i DR Byen er nemlig ved at blive opgraderet, og i stedet for bare at rykke ind i et af de mange andre studier i DR Byen, er de taget ud for at møde deres brugere.

- Vi har dagligt masser af kontakt med vores lyttere og brugere i radioen og på de sociale medier, men vi møder dem alt for sjældent ansigt til ansigt. Det er missionen i denne uge, og så er Hovedbanegården i København et godt sted, hvis man gerne vil møde så mange som muligt fra så mange hjørner af landet som muligt, siger Tine Maria Borresø, der er redaktionschef for P3.

Radio-oase på Hovedbanegården

Det midlertidige studie på Københavns Hovedbanegård ligger midt på den travle banegård som en lille oase med gulvtæppe, bløde stole, borde og skamler - og så er der blevet bygget et lillebitte træhus, hvor redaktørerne, og dem, der sørger for, at alt det tekniske spiller, holder til.

I studiet under uret er Fie Neergaard ved at runde dagens omgang ‘P3 med Fie Neergaard’ af, og værterne på ‘Curlingklubben’, Maria Fantino og Christian Bonde, gør sig klar til at gå på.

Men inden Fie Neergaard overlader studiet til det nye hold værter, er det tid til 'P3 Nyheder', der denne uge også bliver sendt fra Hovedbanegården. En lille dreng hygger sig med en is fra McDonalds, imens han ser, hvordan man laver nyheder i radioen.

- Hallo hallo. Tjek tjek tjek, lyder det fra Maria Fantino, da 'P3 Nyheder' er færdige.

- Nu er der hul igennem, siger Christian Bonde.

Og så er ‘Curlingklubben’ i gang.

  • Christian Bonde og Maria Fantino er på jagt efter korte bukser på Hovedbanegården. Foto: Magnus Eg Møller
  • Maria Fantino og Christian Bonde må flere gange posere sammen med fans, der gerne vil have et billede med dem. Foto: Magnus Eg Møller
  • Der er tid til at fjolle, når 'Curlingklubben' spiller musik. Foto: Magnus Eg Møller
1 / 3

Lytterne ringer ind

Der bliver taget masser af billeder af studiet og værterne, når folk passerer, og flere og flere stopper op for at se, hvad det er, der foregår. For de flestes vedkommende er det kun et kort stop, inden de igen går videre - måske mod næste tog på deres rejse.

En lille gruppe piger kigger med fra siden, mens de danser til den musik, der bliver spillet i radioen.

I træhuset, der er placeret lige bag værternes sendestation sidder redaktør for ‘Curlingklubben’, Joachim Holmgaard, klar ved sin computer. Han hjælper med at holde styr på tiden, og tager imod de opkald, der er begyndt at tikke ind. Lytterne er nemlig blevet bedt om at ringe ind med underlige opskrifter.

- Hvidvin? Så du siger hvidvins-svinekæbe?, lyder det fra Joachim Holmgaard, inden han takker personen i røret for at ringe ind, og går videre til næste lytter, der er med igennem:

- P3, det er Joachim. Hej Rosa. Hvilken ret har du lyst til at dele?

Spaghetti og medisterbåde

Mens værterne spiller et stykke musik, kommer Joachim ud fra træhuset.

- Der var lidt problemer med et af opkaldene, så I skal være klar til at padle. Men først får I Rosa, siger han.

Foran studiet er flere store grupper børn stoppet op for at se, hvad der foregår.

- Det er Maria. Og det er Christian, ham der står der, fortæller en dreng sine venner og peger, mens de spiser deres burgere og pomfritter.

En anden gruppe har fået øje på de P3-klistermærker, der ligger rundt omkring på bordene, og er gået i gang med at klistre dem fast på hinanden.

Da sangen i radioen er færdig, har Christian Bonde og Maria Fantino fået Rosa med i høretelefonerne.

- Rosa, hvad er det for en ret, du gerne vil inspirere os andre med? spørger Christian Bonde.

- Jamen det er noget, min mor altid lavede, da jeg var mindre. Den bestod af spaghetti, bearnaise-sauce og medisterbåde, siger Rosa.

Begge værter småfniser, mens Rosa fortæller mere om medisterbådene og hendes forhold til dem.

- Nu spiser jeg kun planter, lyder det til sidst fra Rosa, og Christian Bonde runder af:

- Så er der vist ikke andet at sige end mums filibabba.

Feedback fra folket

Mens et nyt stykke musik flyder gennem højttalerne omkring studiet, tager Christian Bonde en anordning på ryggen, der gør ham i stand til sende live-radio, mens han bevæger sig rundt på Hovedbanegården.

Han og Maria Fantino skal se, hvor mange mennesker i shorts, de kan finde på lige godt to minutter.

Allerede få skridt fra studiet støder de på de første bare lægge, og da de når Dunkin’ Donuts, og de to minutter er gået, er de nået op på fem par shorts og et par knickers.

- Det, vi får ud af at rykke ud af studiet, er forhåbentlig en masse fed og uforudsigelig radio og god feedback direkte fra folket - og så får P3’s brugere jo mulighed for at møde menneskerne bag de stemmer, de kender eller ansigterne fra deres Facebook-feed, fortæller redaktionschef for P3 Tine Maria Borresø.

Da klokken nærmer sig 16, og udsendelsen lakker mod enden, kommer flere tilskuere til. Mange har telefonerne fremme for at tage billeder eller videoklip af radioværterne.

En ung mand finder vej op til værterne for at få taget et billede med dem, mens et stykke musik spiller. Inden han drager videre på sin færd, får han sig en snak med værterne:

- Det er så fedt, det I laver. Jeg skraldgriner, hver gang jeg lytter med.