P3 stod bag ’Årets Bedrift’

P3’s musikdækning – og helt præcist podcastserien ’Hvem er…’, sikrede sig lørdag aften en Danish Music Award i Royal Arena i København.

Pelle Peter Jencel, Sandra Mia Susgaard, Karen Straarup og Ula Bach Hulgaard fra P3 var på scenen for at modtage DMA'en for 'Årets bedrift'. (Foto: Martin Sylvest) (Foto: © Martin Sylvest, Scanpix)

Hvem er egentlig bag den musik, som P3 spiller, hylder og elsker hver eneste dag? Og hvilke dramaer, drømme og eventyr gemmer sig i danske musikeres tur fra øvelokalet til landets største scener?

Det er nogle af de spørgsmål, som P3-vært Pelle Peter Jencel og redaktionen bag P3-podcasten ’Hvem er…’ har prøvet at få svar på i årets løb, hvor vigtige navne i dansk musik som Volbeat, Hugo Helmig, Hans Philip og The Minds of 99 har fortalt deres historie i serien, som fortsat kan høres på DR’s radioapp og dr.dk/radio.

Fortællingerne lykkedes i en sådan grad, at Pelle Peter Jencel, P3-podcastredaktør Karen Straarup og Sandra Mia Susgaard og Ula Bach Hulgaard fra redaktionen lørdag aften kunne gå hjem fra Royal Arena i København med en Danish Music Awards-statuette under armen.

De fik prisen i kategorien ’Årets Bedrift’ ved DMA 2020 og dét efter et år, der mildest talt - også - har været meget specielt i musikverdenen. Årets Danish Music Awards blev holdt uden publikum, men sendt direkte på TV 2 med Annika Aakjær som vært.

’Hvem er….’-serien rummer i alt 12 afsnit – fem med The Minds of 99, tre med både Volbeat og Hans Philip, mens der er et enkelt med Hugo Helmig.

Noget, som ingen troede

- Hvad er en bedrift? Det er vel, når man gør noget, som ingen troede, vi kunne eller skulle gøre, sagde Pelle Peter Jencel, der førte ordet ved DMA-prisfesten og takkede de musikere, der har medvirket i de mange P3-podcasts.

Med DMA-statuetten var det anden gang i november, at Pelle Peter Jencel og P3-podcastredaktør Karen Straarup blev hædret ved en prisfest. Tidligere på måneden modtog de Talentprisen 2020 ved uddelingen af årets Artbeat-priser på teatret Aveny-T på Frederiksberg.

Ved den lejlighed var det for en anden P3-podcast – nemlig historien om dansk rap, ’Den nye stil’.

Du kan høre eller genhøre 'Hvem er'-serien her