P3-vært og 'giftekniv': 'Lasse er en god GPS'

Der bliver talt om kærlighed, dating og forhold hver lørdag på P3 i programmet ’Line Kirsten Giftekniv’. Både giftekniven selv og produceren bag programmet, Lasse Bjerrum, har tårnhøje ambitioner og stoler på hinandens faglighed.

Lasse Bjerrum er producerende redaktør på 'Line Kirsten Giftekniv' og 'Tabu' på P3, hvor Line Kirsten Nikolajsen også er vært. (Foto: © Astrid Bagge-Kjær)

Hver lørdag står Line Kirsten Nikolajsen i P3’s radiostudie og taler om kærlighed med lytterne i programmet ’Line Kirsten Giftekniv’. Selvom hun står alene i studiet, er hun ikke alene på arbejde.

I øret har hun nemlig Lasse Bjerrum, der er producerende redaktør på programmet. Efter lidt diskussion når de frem til, at de har arbejdet sammen på ’Line Kirsten Giftekniv’ i to år.

De har begge et ambitionsniveau, der er helt i top, men de er også gode venner. Efterhånden har de lært hinanden så godt at kende, at de kan kommunikere med et enkelt blik.

- Vi er meget ærlige over for hinanden. Hvis vi synes, noget er en dårlig ide, så siger vi det. Vi er gode til at adskille vores kollegaskab og vores venskab. Hvis vi giver kritik, når vi er på arbejde, så ved vi, at det aldrig er en kritik af hinanden, men af det arbejde vi laver, siger Line Kirsten Nikolajsen.

- Når man arbejder så tæt sammen, som vi gør, er man meget in tune med hinanden. Nogle gange kan jeg bare kigge på Line, og så forstår hun, hvad jeg vil – og det gælder også den anden vej rundt, tilføjer Lasse Bjerrum.

Denne lørdag er ikke ualmindelig. Lasse Bjerrum har det store forkromede overblik over tider, sange og reporter Frederik Hjerrild, som er ude i blæsevejret og sender fra Amager Strandpark. Han følger en første date mellem Maria og Michael, som skal spille minigolf.

I studiet skal der diskuteres dagens tema – åbne forhold. Det er der delte meninger om. Line Kirsten Nikolajsen får besøg af en kvinde, der fortæller om sit åbne forhold. Kærlighedspanelet kommer også forbi for at give deres besyv med.

Line Kirstens fodboldtræner

Line Kirsten Nikolajsen og Lasse Bjerrum startede begge i DR som praktikanter. Dog ikke på samme tid. Line Kirsten Nikolajsen var allerede fast inventar hos P3, da Lasse Bjerrum blev journalistpraktikant. Efterfølgende er han gået fra sin praktikantstilling til stillingen som producerende redaktør.

- Jeg har efterhånden været i gamet nogle år, og der er det mega fedt, at Lasse kommer med en ny tilgang til tingene. Jeg skal bremse mig selv i at tænke ’ej sådan plejer vi altså ikke at gøre det’, men i sidste ende stoler jeg på det, Lasse gør, fordi han er dygtig og han går all-in, siger Line Kirsten Nikolajsen.

Hun har efterhånden arbejdet sammen med mange forskellige mennesker, men når Lasse Bjerrum bliver tilknyttet et af hendes projekter, ved hun, at det kommer til at køre på skinner. De har samme ambitionsniveau, og de tør være uenige.

- Vi er stædige, men kommer altid frem til en løsning, hvis der er noget, vi er uenige om. Det kan godt tage noget tid, men i sidste ende har vi samme udgangspunkt – at programmet skal være det bedste, det kan være, fortæller Line Kirsten Nikolajsen.

I P3-studiet er Lasse Bjerrum i gang med at jonglere med flere bolde. Han lytter til Frederik Hjerrilds reportage og kommer med forslag til spørgsmål, som kærlighedsreporteren kan stille. Han taler med journalistpraktikanten om en mulig kilde, og hver gang der bliver spillet noget musik, går han ind til Line Kirsten Nikolajsen for at tjekke, hvordan det står til i studiet. Selv beskriver Lasse Bjerrum sin rolle som en slags fodboldtræner.

- Jeg plejer at sige, at jeg er fodboldtræneren, der står ude på sidelinjen og råber, når Line skal løbe lidt hurtigere, men også roser, når hun har scoret et godt mål. Jeg er god, når Line er god og omvendt, fortæller Lasse Bjerrum.

Tør drømme stort

Når Lasse Bjerrum og Line Kirsten Nikolajsen ideudvikler, bliver der skudt store ideer af, selvom de er bevidste om, hvad der er realistisk.

- Det er enormt inspirerende at arbejde sammen med én, der rykker på tingene og ikke accepterer den måde, vi ’plejer’ at gøre tingene på. Jeg er blevet mere ilter af at arbejde sammen med Lasse. Jeg får lyst til at slå på trommen, og jeg tør drømme stort, fordi vi begge er meget ambitiøse, siger Line Kirsten Nikolajsen.

Med sine ’jyske Fredericia-fødder’ hjælper Lasse Bjerrum også Line Kirsten Nikolajsen med at minde hende om, hvorfor hun har det arbejde, hun har.

- At være vært er en speciel titel, fordi man bruger sig selv meget i sit arbejde. Lasse er en god modvægt, som minder mig om, at jeg ikke er her for at blive set og hørt, men jeg er her, fordi jeg brænder for lyd og for at formidle historier. Jeg får ikke lov at stikke af, for der er Lasse en god GPS. Han er ærlig, og der er no bullshit med ham, smiler Line Kirsten Nikolajsen.

Programmet afsluttes af Frederik Hjerrilds dækning af minigolfdaten, hvor dagens store spørgsmål skal besvares – ’vil du med på en date nummer to?’. Det bliver heldigvis et ja fra begge parter. Tilbage i studiet er der store smil og et ønske om en forsat god lørdag til lytterne.