P3-vært om morgenen - teateranmelder om aftenen

Line Nikolajsen vikarierer sammen med Anders Hagen på 'Go' Morgen P3' indtil 10. januar. Og samspillet mellem de to værter var der fra dag ét. 

Line Nikolajsen er vært i en måned om morgenen på P3 - sammen med Anders Hagen. Foto: Stinne Henriksen

Mens julefreden sænker sig over alle de små hjem i Danmark, vil to stemmer guide 'Go'Morgen P3’-lytterne gennem døgnets første timer. Den ene vil være en velkendt for mange. Den tilhører 28-årige Anders Hagen, der længe har vært på 'LIGA'. Den anden stemme vil være ny for de fleste. Den kommer nemlig fra den 26-årige Line Kirsten Nikolajsen, som indtil for nylig har været studentermedhjælper i DR Medier.

Den unge vært har ikke lavet radio på P3 før, men hun er ikke helt ukendt med redaktionen. Hun har nemlig tidligere været freelancer som produktionsassistent hos P3’s satire- og webafdeling. Her har hun blandt andet medvirket i nogle af de mange virale Facebook-videoer. Det er muligvis dét, der har fået hende til at skille sig ud fra mængden, tænker hun.

”Uden at vide det går jeg ud fra, at det er videoerne, som har fanget deres interesse, og som har fået dem til at tænke, at jeg måske kunne et eller andet,” siger Line Kirsten Nikolajsen.

God kemi fra start

Når man lytter til programmet, kan man hurtigt få den idé, at de to værter har arbejdet sammen i flere år. Men det er ikke tilfældet. Faktisk havde de ikke arbejdet sammen overhovedet inden morgentjansen på P3.

”Jeg havde slet ikke arbejdet med Anders før. Det var ret heldigt, at det bare klikkede med det samme,” siger Line Kirsten Nikolajsen, der blev kaldt til casting sammen med otte andre kandidater.

Den gode kemi betød, at tjansen landede hos Line, der nu må indstille vækkeuret til klokken fem om morgenen resten af julemåneden og starten af januar. Men desuagtet at hun den næste måned sender radio for en halv million lyttere, så havde hun ikke regnet med, at et ubeskrevet blad ville tiltrække så stor opmærksomhed.

”Det er lidt sjovt, at der bliver skrevet om mig rundt omkring. Altså, jeg er jo bare vikar for en stund,” siger hun grinende, så den jyske ydmyghed stråler ud af hende.

Kulturpodcast i fritiden

Line Kirsten Nikolajsen har tidligere været vært på Uniradioen i København, og så har hun brugt et halvt år i Australien, hvor hun også har lavet radio. Så er arbejdet med lyd ikke nyt for hende. De sidste to år har hun sammen med en veninde skabt og udviklet podcasten ’Den 4. væg’, der diskuterer værkerne på de danske teaterscener.

”Kritikerstanden bliver ofte meget elitær. Derfor vil vi fortælle om, hvad der foregår på de danske scener på en måde, så alle kan følge med. Det skal være ligesom, når man mødes med sine venner og siger ”Hey! Har I set den der nye film?” – bare med teater i stedet” siger hun.

Den næste måned bliver dog en smule travl for DR-værten, så det kan godt ske, at podcasten bliver lagt i hænderne på hendes medvært for en stund.

”Det har overrasket mig lidt, hvor presset det har været. Podcasten fylder enormt meget og er noget, jeg går meget op i. Men jeg kan godt mærke, at de sidste par dag har været helt fyldte med ’Go' Morgen P3’. Heldigvis er vi jo to værter på podcasten, så vi skiftes lidt til at have travlt,” siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter