P3's bingoværter skraber penge sammen til børn uden hjem

Med det populære program ’Danskerbingo’ i spidsen, går P3 "all in" i hele næste uge og laver indsamlingsradio til fordel for Danmark Indsamling, hvor overskuddet i år går til børn uden hjem.

I hele næste uge udvider P3’s populære formiddagsprogram ’Danskerbingo’ sendetiden med to timer, og laver indsamlingsradio fra kl. 9.00 til 14.00. Værterne Andreas Kousholt og Jacob Weil har et væld af præmier på højkant. (Foto: Petra Kleis © Type 1)

På verdensplan er der millioner og atter millioner af børn, der ikke har noget hjem, et sted at være trygge, et sted at være barn. Nogle børn har aldrig haft et, andre er på flugt fra krig, fattigdom, sult og sygdom.

Børn uden hjem er en af de såkaldt stille katastrofer, der ikke kan konkurrere i nyhederne med krig og naturkatastrofer, og derfor bliver de glemt. Børnene er ofte overladt til sig selv, uden mad og drikke og uden nogen form for omsorg.

'Danskerbingo' sender indsamlingsradio

I hele næste uge udvider P3’s populære formiddagsprogram ’Danskerbingo’ sendetiden med to timer og laver indsamlingsradio fra klokken 9.00 til 14.00. Værterne Andreas Kousholt og Jacob Weil har et væld af præmier på højkant og byder på alle de vilde historier, som P3-lytterne leverer hver eneste dag i 'Danskerbingo':

”Der er alt for mange børn i verden, der ikke har noget hjem, og det vil vi gerne gøre noget ved sammen med P3's lyttere. Og måden at gøre det på er ved at skrabe så mange penge sammen til dem som overhovedet muligt. Det gør vi ved at have de vildeste præmier - som vores alle sammens Lunte – Flemming Jensen - engang sagde: "Når jorden gløder, når verden bløder, når folk virkelig er i nød - så er det at danskeren rejser sig op fra sin sofa og stiller spørgsmålet: Hvad kan jeg vinde?”, siger programmets producer Henrik Nylander Svoldgaard og fortsætter:

”Den kommer til at stå på gode historier, kendte gæster og konkurrencer hele ugen, og selvom det er et alvorligt emne, så er planen sådan set, at vi i næste uge skal have det rigtig, rigtig sjovt i 'Danskerbingo'. Det er altid skønt at hjælpe andre i nød, og det bliver endnu lettere, når man samtidig har det sjovt og får noget igen”, siger han.

Hele dagen kører P3's tombola, hvor man kan sende en eller flere sms’er til 1212 for at deltage i lodtrækningen. Der er masser af præmier på højkant, blandt andet en bil til en værdi af over 200.000 kroner og en masse andre præmier.

Kenneth K. rapporterer fra Somaliland

P3 har sendt kanalens faste vært Kenneth K. til Somaliland, hvorfra han vil levere reportager til både 'Go’ Morgen P3' og 'Danskerbingo'. Kenneth K. rejser rundt i Somaliland sammen med SOS Børnebyerne, der er en af de 12 organisationer, som de indsamlede midler går til.

Somaliland er et af de værste steder i verden at være barn. Mere end hvert 10. barn i Somaliland har mistet en eller begge deres forældre. De bliver efterladt alene på grund af sygdom og fattigdom, og i et land uden et socialt sikkerhedsnet er det en katastrofe for et barns fremtid. Børnene overlades alene til tilfældighederne i et land, præget af ekstrem fattigdom.

Kenneth K., som normalt laver 'Musikquizzen' på P3, er med live på både P3 og P4 i hele næste uge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk