P3's musikredaktion opruster

Nye og flere ører bag musikvalget på P3, tættere dialog med musiklivet og fortsat fokus på dansk musik. Det er ambitionerne bag en række P3-initiativer.

  • Mathias Buch Jensen bliver ny musikredaktør på P3 (Foto: Lars E Andreasen © Type 1)
  • Pelle Peter Jensen & Nicholas Kawamura sender 'Lågsus' hver eftermiddag med musikken i fokus. (Foto: Petra Kleis © Type 1)
  • Mads Axelsen er vært i 'Pladeselskabet' - P3's nye aftenprogram om ny musik (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • DRs radiochef Gustav Lützhøft (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 4

Mathias Buch Jensen bliver fra årsskiftet ny musikredaktør på P3. Han vil stå i spidsen for P3’s kontakt til den danske musikbranche og for at vælge musikken til kanalen. Fremover vil musikvalget på P3 komme til at ske i et samarbejde mellem den nye musikredaktør og en bredt sammensat musikredaktion med løbende udskiftning blandt kanalens værter og musikkyndige.

Musikredaktionen, som også kaldes playlisteudvalget, vil som noget nyt fremover hver måned invitere eksterne musikkyndige med til redaktionsmøderne.

Mathias Buch Jensen kommer fra en stilling som musikjournalist og radiovært på P7 MIX med ansvar for blandt andet 'P7 MIX Maraton'. Mathias har en haft en lang karriere i dansk radio og har været vært på både Radio Skala, TV 2 Radio, P3 og altså senest P7 MIX. Alle steder har formidlingen af musik spillet en væsentlig rolle.

Mathias Buch Jensen glæder sig til sin nye rolle, hvor han træder et skridt væk fra mikrofonen og over i en rolle, der går bag om musikken:

”Jeg er stolt og glad over at være landet i et drømmejob som musikredaktør, som jeg går til med stor ydmyghed. Det er et job, hvor jeg fortsat kan bruge min viden om og passion for radio og musik. Jeg ser frem til at arbejde sammen med et hold af kompetente værter og musikkapaciteter og i fællesskab sætte retningen for P3’s musikprofil med fortsat fokus på ny, dansk musik,” siger han.

Redaktionschef på P3, Christian Ottenheim, glæder sig til at byde Mathias Buch Jensen velkommen som musikredaktør:

”Mathias er uden tvivl en kæmpe kapacitet, som spænder bredt i sin viden og har en kæmpe erfaring i arbejdet med musik og radioproduktion. Samtidig har vi på P3 et ønske om tættere dialog med musikbranchen og om at sikre større åbenhed om vores valg af musik. Det er en opgave, som jeg er sikker på, at Mathias kan være med til at løfte,” siger Christian Ottenheim og understreger:

”I 2017 vil vi samtidig gøre en ekstra indsats for at blive både inspireret og udfordret af musikkompetente folk fra branchen. Derfor vil playlisteudvalget hver måned invitere nye, skarpe musikfolk, der arbejder med ny musik, der ligger inden for P3’s musikprofil, til at bidrage med deres særlige musikindsigt,” siger Christian Ottenheim.

Spot på dansk musik

De nye tiltag er en del af udmøntningen af DRs musikhandlingsplan ’Nye veje for musikken’, som er blevet til på baggrund af dialog med det danske musikliv og går på tværs af både radio, tv og web.

Blandt de øvrige initiativer på P3 er en række nye musiktiltag, der sætter spot på blandt andet dansk musik. Mens lytterne i noget tid har kunnet glæde sig over, at ’Lågsus’ med Pelle Peter Jensen og Nicholas Kawamura er blevet et rent musikprogram, så har ’Pladeselskabet’ med Mads Axelsen først lige haft premiere. Programmet har spotlyset på ny musik, særligt den danske musik, og vil udfordre lytterne musikalsk. ’Pladeselskabet’ er blandt de initiativer, som skal øge fokus på musikken på kanalen.

Flere musikfokuserede flader på P3

Radiochef Gustav Lützhøft beskriver initiativerne som startskuddet for en hel række initiativer på tværs af DRs platforme. I starten af 2017 vil P3-lytterne blandt andet få et nyt musikprogram med fokus på dansk musik, ligesom lytterne skal se frem til flere musikfokuserede flader på P3 og endnu bedre digital musikformidling.

”Efter dialog med musikbranchen vedtog DR i sommer en musikhandlingsplan med klare ambitioner om blandt andet at sikre stærkere dialog med dansk musikliv og gennemslagskraft for dansk musik. Nu lyder startskuddet for indsatsen på P3, og så fortsætter vi indsatsen i 2017 på tværs af både radio, tv og web,” siger Gustav Lützhøft.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk