P3's nye morgenvært har aldrig sendt direkte radio før

Ugens aktuelle navn: Radiovært Maria Arcel fra P3 bliver hjemme i ferien for at underholde Danmarks morgenmennesker.

"Jeg har ikke haft nogen som helst betænkeligheder ved at blive hjemme i sommerferien. Slet ikke, fordi det var dét her job," siger Maria Arcel. (Foto: (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1))

Siden den 2. juli har Maria Arcel ageret morgenvært på ’SommerMorgen’ på P3. Sammen med Pelle Peter Jensen og Tue Blædel underholder hun morgentrætte danskere, der endnu ikke er rejst væk fra landet i den lange, orangefarvede sommerferie.

Det er første gang, Maria Arcel prøver kræfter med radioværtsrollen. Hun har før lavet indslag til P3 og DR Nyheder, men det direkte, uklippede og umiddelbare format er nyt for hende. Og netop umiddelbarheden ved hendes nye arbejde er noget af det, hun værdsætter mest:

”Når man laver TV, skal man have en kameramand med, der skal stilles lys op, mikrofonerne skal sættes til. Det tager tid. I radio kan man bare snakke med folk, der heller ikke bliver nervøse over, at der er billede på, og om deres hår sidder godt, om de har en bums. Radio er uden forfængelighed, det er bare lige på. Man snakker bare. Jeg elsker det,” siger hun.

Selvom hun er i selskab med de to erfarne værter Tue Blædel, der har været på P3 siden 2011, og Pelle Peter Jensen, der er vært på hiphop-programmet ’Sovsen,’ føler Maria Arcel sig ikke intimideret.

”Jeg har overraskende nok ikke været nervøs for at starte som morgenvært. Jeg ved, at jeg er i godt selskab blandt dygtige mennesker. Jeg prøver ikke at leve op til hverken Tue, Pelle eller nogle af de andre erfarne P3-værter. Jeg gør min egen ting, og selvom jeg laver fejl, så går det nok i sidste ende,” siger hun.

Sommerferiefesten

Hvad er dine ambitioner for ’SommerMorgen’?

”Først og fremmest vil jeg gerne have, at folk har en god start på morgenen. Fedt selskab, sommerfest, højt humør og god musik. Sommerferiestemning, men også for dem, der måske ikke er taget på ferie endnu, dem der kører på arbejde eller sidder i toget. Dem, der sidder i Danmark og håber på endnu en dag med godt vejr,” siger Maria Arcel og fortsætter:

”Vi vil gerne starte et fællesskab over at være i Danmark her i sommerferien, hvor så mange er rejst væk. Vi hjælper hinanden og gør hinanden i bedre humør.”

Det, der har overrasket Maria Arcel mest ved at begynde som morgenvært, er det store engagement P3’s trofaste lyttere udviser selv i de tidlige timer på dagen. Hun modtager ofte feedback fra lytterne omkring, hvad de mener, hun kan gøre bedre, og hvad de synes, hun gør godt.

”Folk lytter med, kommenterer og debatterer om det, vi snakker om. De føler sig som en del af fællesskabet. I vores ’Sommerhit-battle’ er der virkelig mange, som stemmer, og folk er bare super engagerede i konkurrencen. Jeg er virkelig overvældet over den intense interaktion, der er med rigtige mennesker,” siger Maria Arcel.

Ingen tvivl

Hele sit liv har Maria Arcel tilbragt sine somre på den græske ø, hendes familie kommer fra. I år er første gang, hun ikke er rejst med ned til syden. Hun har nemlig dedikeret sin sommer til radiostudiet, hvorfra hun skal grine med de danskere, der varmer sig under den danske sol.

”Jeg har ikke haft nogen som helst betænkeligheder ved at blive hjemme i sommerferien. Slet ikke, fordi det var dét her job. Da min chef spurgte mig, om jeg kunne være interesseret i at være morgenvært takkede jeg ja med det samme. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var det her, jeg skulle,” siger hun og tilføjer, at det måske bliver til en Grækenlands-tur engang i september.

Engang i starten af august er hun færdig med at lave ’SommerMorgen’ på P3. Hvad der så skal ske, er stadig usikkert. Men Maria Arcel er helt sikker på, at hun gerne vil fortsætte med at lave radio.

”Det er en kæmpe fest. Simpelthen. Jeg er glad hver morgen, når jeg skal på arbejde.”

Facebook
Twitter