P4 fyrer op under Danmarks Indsamling 2014

Alle sejl bliver sat, når P4 i en uge trækker i arbejdstøjet for at bidrage til Danmarks Indsamling 2014.

Der er nok en del naboer, der vil spærre øjnene op, hvis man annoncerer en koncert med Rasmus Walter hjemme i dagligstuen! Ikke desto mindre kan det blive virkelighed for en heldig lytter, når P4 trækker lod blandt bidragene til Danmarks Indsamling. (Foto: DR © Type 1)

Udover masser af stærke historier sætter P4 masser af præmier på spil til de lyttere, der fatter mobilen og bidrager til indsamlingen under overskriften: Når mor mangler.

Gennem hele ugen vil både den regionale morgen- og eftermiddagsradio være farvet af Danmarks Indsamling. P4 Sjælland sender deres værter på landevejen iført vandrestøvler. Hver gang lytterne sender en sms rykker værterne videre. Hos P4 København vil radioen også få en lidt anderledes lyd, når kendte komikere i løbet af ugen overtager medarbejdernes vante pladser, hvis lytterne er med på spøgen vel at mærke – det kræver nemlig en del sms’er at overtale gæstearbejderne.

Musikken vil også få en anden lyd, når P4 Østjylland inviterer over 100 gæster i studiet til en lille frisk gang morgensang, mens de syd- og sønderjyske P4-lyttere kan glæde sig til, at lokale kendisser tager vanvittige udfordringer op, hvis der kommer sms’er nok.   P4 Trekanten har hver morgen besøg af en ny velgørende organisation i studiet, og dagligt stiller nye lokale firmaer op med hjælp til organisationerne, mens P4 Midt og Vest kårer Danmarks bedste mor – der ikke mangler. Og P4 Bornholm arrangerer motionsløb på travbanen i Almindingen, og udbyder hver dag de to morgenværters arbejdsindsats til højestbydende.

Rasmus Walter i dagligstuen

Der er nok en del naboer, der vil spærre øjnene op, hvis man annoncerer en koncert med Rasmus Walter hjemme i dagligstuen! Ikke desto mindre kan det blive virkelighed for en heldig lytter, når P4 trækker lod blandt bidragene til Danmarks Indsamling.

Og Rasmus Walter er ikke den eneste kunstner, der danner par med P4 i den gode sags tjeneste. 'Formiddag på 4’eren' sætter gruppen Folkeklubben på auktion, og tager selv ud og afleverer præmien, når vi runder P4s Danmarks Indsamling af med et radiobrag fredag fra kl. 10-12 og 16-18.

Kulminerer med fire timer direkte radio

Hele indsamlingsugen på P4 kulminerer fredag 31. januar med fire timers direkte radio fra Pandrup i Nordjylland – en by, der står på den anden ende for en dag i Danmarks Indsamlings tjeneste. Unge som gamle har slået pjalterne sammen for at samle penge ind.

P4 er med, og radioen fyldes gennem fire timer af masser af gæster - fra udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen til erhvervskvinden Stine Bosse og musiker Rasmus Walter. Og ikke mindst en masse mennesker, der ved, hvorfor det er vigtigt, at vi står sammen, når mor mangler.

For mere information om de enkelte regioners initiativer i forbindelse med Danmarks Indsamling 2013 se www.dr.dk/p4  og www.dr.dk/danmarksindsamling

Om Danmarks Indsamling 2014:

Danmarks Indsamling 2014 er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s 2015-mål.

Siden Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 500 millioner kroner, der har hjulpet mere end fem millioner mennesker til en bedre tilværelse og fremtid I 2013 blev der samlet 76 mio. kroner ind til 12 konkrete udviklingsprojekter i 11 afrikanske lande.

De 12 deltagende organisationer er:

ADRA Danmark, BØRNEfonden, CARE DANMARK, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2014 på

Indsamlingen kan desuden følges på www.facebook.com/danmarksindsamling samt på øvrige sociale medier #DKIndsamling.

Facebook
Twitter