P4 overrasker lokale hverdagshelte på deres job

Tre fredage i december tropper P4 op i henholdsvis Tønder, Sorø og Herning hos helt almindelige danskere, der gør en stor forskel for deres kolleger, venner eller familie.

Anders Bisgaard og Maria Hollænder er for tredje gang værter på 'P4 til døren'. Til daglig er de morgenværter på P4 Sjælland.

Julen er en tid, hvor vi glæder, roser og hjælper hinanden, og det gør P4 også, når ’P4 til døren’ fredag den 7., 14. og 21. december fra klokken 10.03 til 12.00 hylder en helt almindelig dansker, der gør noget ekstraordinært over for andre i det daglige.

P4’s værter Maria Hollænder og Anders Bisgaard besøger sammen med en kendt dansk sanger den heldige dansker, der får en intimkoncert og masser af rosende ord på sit arbejde eller i privaten.

”Der er så mange programmer i både radio og tv, der handler om kendte mennesker og stjerner. I ”P4 til døren” er det de almindelige danskere, der er stjernerne og får den hyldest, de måske ikke får i det daglige for at gøre en forskel,” siger P4-redaktør Lars Daneskov.

Det bliver en fest

Radiokanalen har lavet programmet to gange før - i 2014 og 2015, hvor det også var værterne fra P4 Sjælland, Maria Hollænder og Anders Bisgaard, der rykkede studiet rundt forskellige steder i landet.

”Det er så fedt at være ude hos dem, vi normalt sender radio til. Det er super-sjovt at overraske folk på den måde, for der er jo ingen, der forventer at få rykket et helt orkester ind i sin stue. Det er ligesom at være til en fest,” siger Maria Hollænder og forsikrer, at festen ikke kun bliver for de få indviede:

”Som altid forsøger vi at gøre det hele relevant og interessant for lytterne. Så selvom vi fejrer en bestemt person, prøver vi at folde det ud på en måde, der også rammer dem, der sidder og lytter med,” siger hun.

Ruten

I år sætter P4-bussen som det første sted kursen mod Tønder Grundskole den 7. december, hvor Bahzat skal fejres. Bahzat er er krumtappen i at skabe de bedst mulige forhold for at integrere flygtningebørn i Tønder, hvor han hjælper med skole/hjem-samtaler og generelt sørger for, at indvandrerfamilierne bliver inddraget i lokalområdets aktiviteter. Sangeren Jacob Dinesen, der selv er fra Tønder, spiller op til fest for Bahzat og skolens elever.

Næste stop er den 14. december hos Rådhuslægerne i Sorø, hvor Line skal hædres med en stor morgenfest. Udover lægegerningen er Line limen i lokalsamfundet, og hun har en finger med i stort set alt, hvad der rører sig, lige fra fodboldklubben til menighedsrådet. Undervejs er Jacob Dinesen stået af bussen til fordel for Medina, der optræder live i lægehusets venteværelse.

Den 21. december når P4 det sidste stop på turen på Falck-stationen i Herning. Her arbejder Anton som ambulancefører, og det er hans kolleger utroligt glade for. For han sørger nemlig med sit smittende humør for, at hyggen og arbejdsglæden altid er i top. Når kollegerne møder ind, er kaffen klar og skraldespande og opvaskemaskine tømte, fordi Anton har været ekstra tidligt på færde. Michael Falch medbringer ’Dét band’ og spiller Falckstationens garage op til ære for Anton.

Facebook
Twitter