P4-stemme vinder 'DM i Direkte Radio'

Cindie Madsen fra DR Fyn løb med sejren i årets ’DM i DR’ i Viborg.

Vinderne fra DM i DR 2018. Fra venstre: Ida Zander, Frederik Gatzwiller, Cindie Madsen og Rasmus Christiansen. (Foto: Jens Ole Sørensen)

Fredag eftermiddag kulminerede en uges undervisning og konkurrence i direkte radio i en prisoverrækkelse i Viborg.

Borgerhuset Stationen dannede rammen om kåringen, hvor i alt fire priser blev uddelt: ’Årets debutant’, ’Årets håndværker’, ’Årets Interview’ og så hovedprisen til den overordnede vinder.

Og det blev 25-årige Cindie Madsen fra DR Fyn, der løb med den eftertragtede hovedpris, mens de tre andre priser gik til henholdsvis DR Nyheders Rasmus Christiansen, Ida Zander fra DR København og Frederik Bernhard Gatzwiller fra DR Midt og Vest.

”Prisen betyder virkelig meget. Det er jo et tegn på, at det, jeg går og øver mig på i hverdagen, ikke er helt ved siden af. Så det har givet mig ekstra blod på tanden til at fortsætte med at udforske genren og udvikle mig,” siger Cindie Madsen, der især blev rost for sin evne til at formidle historien.

”Vinderen leverer et sikkert håndværk hver gang. Hun har et godt samspil med værten, og så formår hun at udnytte hele værktøjskassen i sine live-indslag,” lød det blandt andet ved kåringen.

Intens live-træning

’DM I Direkte Radio’ er et årligt arrangement, hvor praktikanter fra alle DR-redaktioner i landet kan melde sig til.

I løbet af det fire dage lange ”kursus” skal deltagerne lære at være live-reporter i forskellige situationer. Blandt andet skulle de på syv minutter sætte sig ind i en retssag, hvorefter de kom live igennem i 30 sekunder for at forklare sagen.

Nogle af deltagerne havde inden ’DM i Direkte Radio’ arbejdet som live-reportere på deres redaktioner, mens andre aldrig havde stået med en råbende redaktør i øret, mens de interviewede.

Cindie Madsen har masser af live-erfaring fra sin tid som praktikant hos DR Fyn, hvor hun startede i februar sidste år. Men man kan altid blive bedre, mener hun.

”Jeg meldte mig til ’DM i DR’, fordi jeg så det som et kursus. En mulighed for at blive bedre til noget, jeg elsker at lave. I hverdagen er der sjældent tid til at sætte sig ned og få grundig feedback på alt, vi laver. Det var der en chance for her, og jeg kan se, at jeg har rykket mig på den her uge, hvilket jo egentlig var det, det hele handlede om.”

Det var 11. gang, at ’DM i DR’ blev holdt.

Facebook
Twitter