P8 Jazz markerer 10 år med ’Dansk Jazz På Toppen’

11 timers liveradio afsluttes med et show i DR Koncerthuset, der markerer P8 Jazz’ runde milepæl.

P8 Jazz markerer sine 10 år ved at hylde dansk jazz hele søndag.

Den 12. september 2011 flød de første toner fra P8 Jazz gennem radioen, og på søndag har kanalen eksisteret i 10 år. Det markeres med 11 timers liveradio, hvor kanalens kendte værter på skift taler om dansk og international jazz, mens også artister og lyttere inviteres til at dele gode oplevelser med jazzen. Det hele krydres selvfølgelig med en masse god musik.

- P8 Jazz har gennem ti år formidlet dansk og international jazz til vores lytterne. Vi markerer denne milepæl ved at invitere både værter, artister og lyttere indenfor, både i radioen og med et liveshow i Koncerthuset, siger Ralf Richardt Strøbech, der er chef for medieindhold i DR Koncerthuset.

Hele jazzen rundt – og livekoncert i Koncerthuset

De 11 timers liveradio deles op i forskellige temaer med skiftende værter. Det begynder søndag klokken 10, hvor værterne Naya Buric og Niels Christian Cederberg byder velkommen og de første tre timer ser tilbage på 10 år med P8 Jazz. Fra klokken 13.00-15.00 er særligt den danske jazz i fokus, hvor Cæcilie Iburg Printzlau og Jens Rasmussen ser på, hvor dansk jazz er i dag, og hvem man skal holde øje med de næste år.

Jonas Visti og Julian Svejgaard vil fra klokken 15-17 tage en tur rundt på de danske jazzfestivaler, mens Karen Rosenberg og Mikael Simpson slutter dagens jazzrundtur af på den internationale scene, hvor de lytter nærmere på jazzen i hele verden.

Dagen slutter med livekoncerten ’Dansk Jazz På Toppen’ i Koncerthusets Studie 2 kl. 19, hvor værterne Stine Danving og Frederik Korfix fejrer den danske jazz sammen med blandt andet DR Big Band og en vifte af danske jazzkunstnere. Showet kan opleves i DR Koncerthuset og i radioen på P8 Jazz.

Bliv klogere på dansk jazz i ny podcast

Onsdag den 15. september har podcasten ’Dansk Jazz På Toppen’ premiere i DR Lyd. Værterne Stine Danving og Frederik Korfix pakker mikrofonen og tager på rundtur i Danmark, hvor de mødes med de jazzmusikere, der har formet dansk jazz de seneste 10 år. Podcasten udkommer en gang om ugen og er i fem afsnit.

Facebook
Twitter