Påskens DR: Brødrene Price invaderer nordiske spisekamre

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra den 18.-24. april 2019.

Adam og James Price er tilbage på skærmen med ’Spise med Price’ de kommende torsdage – første gang skærtorsdag klokken 20.00 på DR1. I denne sæson er de på nordisk mad-odyssé, hvor de ser på norsk, svensk og finsk mad. De starter i Sverige i det første program.Foto: DR.

Onsdag den 17. april – Søren Ryge er tilbage – et stykke fra hjemmet:

I onsdagens og to efterfølgende programmer vil Søren Ryge fortælle om nogle af de ting og mennesker, der ligger lige i nærheden af hans sted, men som ikke kan nås, når han sender direkte. Onsdag klokken 21.00 på DR1 er det sandgraven, det røde hus, de gamle popler, Ryges krat og store træer.

Skærtorsdag den 18. april og påskelørdag – Hannigan og Mozart:

Sopran sopran og dirigent Barbara Hannigan vender skærtorsdag og påskelørdag tilbage til DR Symfoniorkestret – denne gang med Mozarts ’Requiem’ og et internationalt hold af unge sangsolister, som hun selv har udvalgt. I smukt samspil med Mozarts berømte dødsmesse dirigerer Hannigan også Alban Bergs udtryksfulde Violinkoncert, ’Til minde om en engel’. Koncerten torsdag starter klokken 19.30 i Koncertsalen, og bliver også sendt direkte på P2, og koncerten gentages lørdag klokken 15.00. Læs mere om koncerterne her.

Skærtorsdag den 18. april og langfredag – ’Spise med Price’ tager på nordisk odyssé:

Med åben pande og fremstrakte hænder drager James og Adam Price afsted på deres første nordiske mad-odyssé nogensinde. Målet er ikke til at tage fejl af: De norske, svenske og finske forrådskamre skal erobres, udforskes og hjemtages til de danske tv-seere. De starter skærtorsdag klokken 20.00 på DR1 i det naturskønne svenske Småland, hvor vi både laver kroppkakor og uimodståelige köttbullar. Desserten står på ægte smålandsk ostekage, traditionelt knækbrød og de mest fantastiske kanelbullar i Astrid Lindgrens Vimmerby. Programmet kan også ses langfredag klokken 9.00 på DR1.

Skærtorsdag den 18. april, langfredag og 2. påskedag – I krig med kroppen:

Nervøsitet og store følelser præger seks unge mennesker, inden de skal møde hinanden for første gang i DR1’s nye serie ’I krig med kroppen’, som har premiere skærtorsdag klokken 20.45. De har meldt sig til et eksperiment, fordi de mere end noget andet ønsker at overvinde kropsskam og selvhad, som fylder alt for meget i deres liv. Men da de er kommet sig over første chok og mødet med de andre, begynder rejsen mod et bedre liv. For 23-årige Karoline fra Aalborg betyder det blandt andet en detox af sociale medier og mere kvalitetstid med veninderne. Usikre Christoffer på 19 år får til opgave at tale med mindst én fremmed person hver dag - og det volder ham kvaler hjemme i Randers. Udsendelsen kan også ses langfredag klokken 8.15 på DR1 samt 2. påskedag klokken 20.00 på DR3.

Skærtorsdag den 18. april og alle påskedagene – Ny P2-serie om DR Symfoniorkestret:

Kom med bag kulisserne i DR SymfoniOrkestret. Hvorfor sidder musikerne i orkestret som de gør, hvor meget bestemmer dirigenten egentlig, og hvilket slags menneske skal man være for at passe ind i gruppen? Det er nogle af spørgsmålene i en ny P2-serie om DR Symfoniorkestret, som P2 sender i påsken hver dag klokken 18.03 – første gang skærtorsdag. Serien er lavet af Karen Albertsen og Mikkel Bøgeskov Andersson. Læs mere om programmerne her.

Skærtorsdag den 18. april og 2. påskedag – P1 holder litterært topmøde:

P1 samler skærtorsdag klokken 15.03 forfatterne, der er nomineret til DR Romanprisen 2019: Kim Fupz Aakeson, Helle Helle, Morten Pape, Mathilde Walter Clark, Hanne Richardt Beck og Karen Fastrup. De seks forfattere er nomineret til DR Romanprisen 2019 for at have leveret fremragende skrivekunst med deres seneste romaner, og de mødte hinanden for første gang på scenen under litteraturfestivalen Ordkraft i Aalborg. Vært er Diana Bach, og programmet kan også høres 2. påskedag klokken 15.03.

Skærtorsdag den 18. april, langfredag og 2. påskedag – P4 finder på:

P4 byder skærtorsdag, langfredag og 2. påskedag klokken 15.03-18.00 på et program om opfindelser, gode ideer og sjove løsninger. Lige fra isterningeposen og remoulade-skraberen til lego-klodsen. P4 hylder dem, der er gode til at finde på. Vært er René Sabro. Læs mere om programmet her.

Langfredag den 19. april – Rufus Wainwright i Koncertsalen:

I en alder af 14 år blev han døbt ”Canadas bedste unge musiker”, og han modtog senere en Juno Award for bedste alternative album. Rufus Wainwrights album ’Rufus Does Judy’, som blev indspillet i Carnegie Hall i 2006, blev nomineret til en Grammy, og sådan har der været så meget med den canadiske sanger gennem de 20 års karriere nu. Langfredag klokken 20.00 står han på scenen i Koncertsalen, hvor han byder på nogle af de bedste sange fra karrieren.

Læs mere her.

Langfredag den 19. april og påskedag – Trine Dyrholm er med i tysk serie om Brecht:

Skuespilleren Trine Dyrholm er lige nu på lærredet i de danske biografer, hvor hun har fået fornemme anmeldelser for filmen ’Dronningen’. Lidt usædvanligt kan hun langfredag fra klokken 18.25 ses i den helt nye tyske dramaserie fra i år ’Brecht – kunsten og kvinderne’, hvor begge afsnit sendes på DR K denne aften. Han vil det hele og helst på én gang. Allerede i sine unge år er den tyske dramatiker Bertolt Brecht en selvbevidst mand, der mener, at han er skabt til noget stort. Brecht opfatter sig selv som en digter og tænker i traditionen efter Goethe og Schiller. Brechts selvtillid og veltalenhed gør også indtryk på det modsatte køn, og hans kærlighedsliv bliver lige så turbulent som hans arbejdsliv. Serien kan også ses påskedag fra klokken 11.00 på DR K.

Langfredag den 19. april og søndag – ’Hvem var det nu vi var’ med ny vært:

Gættelegen ’Hvem var det nu vi var’ er tilbage med ny vært, når der er premiere på en ny sæson langfredag klokken 20.00. Jacob Riising er blevet afløst af Joakim Ingversen – og også andet er nyt. De fire gæster skal nemlig dyste i ugeaktuelle emner. Programmet kan også ses søndag klokken 17.30 på DR1. Læs mere om de nye programmer her.

Lørdag den 20. april – Så er der yoga for alle på DR2:

Kan du dyrke yoga, når du er 100 år gammel? Ja, siger Irmgard, der med daglige yogaøvelser stadig holder sig i topform. Og hun er ikke alene. Antallet af danskere, der går til yoga er nidoblet siden 1990'erne. Er stigningen et udtryk for, at vi er blevet et mere søgende folkefærd som kigger mod Østens mystik? Eller er den yoga, vi dyrker i dag, slet ikke så eksotisk som vi går rundt og tror? Er det en sportsgren, en filosofi eller måske begge dele? Og hvad kan yogaen gøre for vores krop og vores sind? Det spørger DR2 om i sin temalørdag fra klokken 20.00 til 22.30.

Påskedag den 21. april – Påskegudstjenesten på DR1 og DR K:

Ved de store højtider sender DR både gudstjenesterne på DR1 og DR K og således også påskedag, hvor gudstjenesten klokken 10.00 vises på DR1 – fra Ravnsbjergkirken i Viby J. Samme dag klokken 14.00 kan den ses på DR K. Se alt om påskens trosprogrammer her.

Påskedag den 21. april – Filmkoncerten ’We’ll Meet Again’:

Per Juul Carlsen fra ’Filmselskabet’ på DR K er vært i en særlig koncert fuld af minder fra biografmørket, som DR K sender påskedag klokken 20.00. Du kan blandt andet høre ’Smile’ fra Charlie Chaplins ’Moderne Tider’, ’We'll Meet Again’ fra Stanley Kubricks ’Dr. Strangelove’ og ’Arriverderci Roma’ fra Roms syv høje. Sangere fra DR Vokalensemblet præsenterer de udødelige toner fra en verden af gyldent filmstøv, nostalgi og drama - optaget live i DR Koncerthusets Studie 2.

Det handler om svømmestjerner og spiseforstyrrelser og depressioner i dokumentaren ’Svømmestjerner under overfladen’, som DR1 viser 2. påskedag klokken 20.45. (© Framegrab)

2. påskedag den 22. april og tirsdag – Svømmestjerner under overfladen:

Med flere end 100 EM-, VM- og OL-medaljer har Dansk Svømmeunion de seneste to årtier været et af de mest succesfulde forbund i dansk idrætshistorie. Men bag de skinnende medaljer gemmer sig også en anden fortælling. En historie om hvordan flere af Danmarks største svømmestjerner har været ramt af angst, depression, spiseforstyrrelser og indlæggelser på psykiatrisk afdeling. Og en historie om højt profilerede landstrænere, som indfører ekstreme metoder, der får alvorlige konsekvenser helt ned i ungdomsrækkerne. DR1 viser dokumentaren ’Svømmestjerner under overfladen’ 2. påskedag klokken 20.45, mens DR2 har den på programmet tirsdag klokken 23.55.

2. påskedag den 22. april – Kongens store tale:

2. påskedag klokken 20.40 er der mulighed for at se den store engelske film fra 2010, ’Kongens store tale’, som blev Oscar-belønnet i 2010. Den engelske prins Bertie stammer, og det bliver et stort problem, da han i 1936 krones til konge. Storbritannien er på randen af krig, og landet har brug for et overhoved, der kan samle sit folk med inspirerende taler. Måske er der hjælp at hente hos talepædagogen Lionel Logue - en excentrisk australier med uortodokse behandlingsmetoder. Colin Firths kongelige præstation udløste en Oscar, og der var også Oscars til 'Kongens store tale' for bedste film, instruktion og manuskript.

2. påskedag den 22. april – DR K husker Morten Grunwald:

I efteråret døde skuespilleren Morten Grunwald, 83 år gammel. Hele aftenen 2. påskedag mindes DR K ham ved at sende en stribe programmer i fire en halv time, hvor han medvirker. Allerførst – nemlig klokken 20.00 - vises afsnittet fra ’Matador’ – ’Komme fremmede’ – hvor Morten Grunwald spiller den internationalt kendte maler Ernst Nyborg, som kommer til Korsbæk, hvor han møder sin tidligere tegneelev, Maude Varnæs. Bagefter – klokken 21.20 – viser DR K filmen ’Fem mand og Rosa’ fra 1964, som Morten Grunwald modtog en Bodil for, og aftenen slutter med tre afsnit af ’Huset på Christianshavn’, hvor Grunwald medvirkede.

2. påskedag den 22. april – P1 drager i kloster:

I Færøernes hovedstad, Torshavn, ligger et lille katolsk nonnekloster. Her har seks franciskanersøstre deres liv med bøn, pligter og stilhed. Katarina Lewkovitch fra P1’s program ’Audiens’ har fået lov at bo i klosteret og følge med i en hverdag, der består af enkelhed og meditation. Programmet kan høres 2. påskedag klokken 6.03 – og igen 16.03 på kanalen. Derudover reflekterer fotografen Kirsten Klein og meditationslærer Klaus Kornø Rasmussen over stilhedens væsen og dens betydning.

Tirsdag den 23. april – ’Kontant’ om brandfarlige opladere:

Pia og hendes to børn mistede deres hjem, efter en mobiloplader brød i brand midt om natten. Og de er ikke alene. Hvert år oplever familier, at opladere starter brande og totalskader deres hjem. ’Kontant’ får i det første program i denne sæson tirsdag klokken 20.45 på DR1 testet en række CE-mærkede opladere købt i store danske butikker og webshops, og resultatet afslører, at flere af dem er brandfarlige og potentielt livsfarlige. Jacob Kragelund laver et eksperiment, hvor han viser, hvor galt det kan gå, hvis der går ild i en oplader, og han opsøger dem, der har solgt de brandfarlige opladere. Læs mere om programmerne her.

Tirsdag den 23. april – Sekten, der lod sine børn dø:

I Idaho er religionsfrihed vigtigere end liv. Her kan forældre ikke retsforfølges, hvis de nægter deres børn lægehjælp i Guds navn. For medlemmerne af Kristi Efterfølgere er medicin Satans værk, og det er en overbevisning, der har dødelige konsekvenser for menighedens børn. Nu forsøger folk udefra at hjælpe børnene, som de mener er udsat for farer - mens den lokale sherif starter en efterforskning af børnedødeligheden. Er mørket ved at sænke sig over kirken og dens tro, spørger ’Dokumania’ på DR2 tirsdag klokken 20.45.

Tirsdag den 23. april – DR3 ser på sexanklagerne mod R. Kelly:

Sangeren R. Kelly har gjort sex til sit brand og er en af de mest kontroversielle figurer i musikverdenen. Siden 1990'erne er han gentagne gange blevet anklaget for seksuelle overgreb mod kvinder og mindreårige piger. Første gang, da han giftede sig med den kun 15-årige popstjerne Aaliyah. Hvordan kunne han fortsætte sin karriere på trods af alle lovovertrædelserne - uden at blive dømt? Sådan lyder spørgsmålet i den amerikanske dokumentarserie om ham, som DR3 sender fra tirsdag klokken 21.00.

Onsdag den 24. april – ’Gejst’ skriver erindringer:

Hvem må fortælle din livshistorie? Sangerinde Lis Sørensen lader forfatter Danni Travn skrive sine erindringer, mens sanger Allan Olsen selv har sat sig til tastaturet. I kulturmagasinet ’Gejst’ på DR1 onsdag klokken 21.55 kan du se, hvordan en erindringsbog bliver til - og hvad der skal til, for at den fænger. Vært er Maria Månson.

Onsdag den 24. april – DR3 har premiere på ’Tyrkersvin’:

"Hvis man vil lave en video, hvor man hælder sovs ud over noget, så kan sovsen ikke være lige så tyk som din mor". Kokken og kroejeren Umut Sakarya giver altid svar på tiltale, hvis han møder den mindste kritik af sin forretning. Han er 28 år gammel og vil satse alt på at bygge et flæskeimperie med traditionel dansk mad, men efter 16 år i Danmark har han stadig ikke permanent opholdstilladelse. DR3 har onsdag klokken 22.00 premiere på serien ’Tyrkersvin’ om ham. Serien kan også ses på DRTV.

Onsdag den 24. april – En hel aften med Ove Sprogøe som privatdetektiv:

Hvis Ove Sprogøe stadig havde levet, ville han være fyldt 100 år den 21. december i år. Onsdag aften er der mulighed for at se ham spillevende på DR K hele aftenen, når kanalen fra klokken 20.00 til 00.35 viser serien ’Anthonsen’ fra 1984, hvor Ove Sprogøe spiller privatdetektiven fra Valby af samme navn.

Facebook
Twitter