Palle, Polle og Ruth går til scenen: 40 år gamle DR-børneudsendelser bliver til teaterforestilling

Sjællands Teater sætter den gamle DR-programserie for børn ’Ude på noget’ op som teater i februar og marts. Det sker i et samarbejde med DR.

Palle, Polle og Ruth blev i sin tid spillet af Jess Ingerslev, Tom McEwan og Ghita Nørby. (© TVarc)

Næsten 40 år efter, at Jess Ingerslev, Tom McEwan og Ghita Nørby rejste fra sted til sted med deres magiske kamera som Palle, Polle og Ruth i DR-børneudsendelserne ’Ude på noget’, skal de velkendte figurer nu på farten igen.

I februar og marts 2024 bringer Sjællands Teater de populære karakterer til live på scenen – i et samarbejde med DR. Fredag den 9. februar har Sjællands Teater premiere på ’Palle, Polle & Ruth – Ude på noget’ - først på Holbæk Teater, hvor forestillingen er på plakaten frem til den 25. februar. Derefter bliver familieforestillingen ligeledes sat op på Slagelse Teater fra den 1.-10. marts.

Teaterforestillingen, der er på 70 minutter, tager publikum med på en rejse gennem et univers af sjove eventyr, hvor venskabets styrke og kreativitetens kraft er i centrum. ’Palle, Polle & Ruth – Ude på noget’ bliver i teaterudgaven iscenesat af Brian Kristensen, der også er kunstnerisk direktør på Sjællands Teater, mens manuskriptet er skrevet af Kristoffer Møller Hansen, som er administrativ direktør samme sted. Oprindeligt var det Søren Kragh-Jacobsen og Niels Lund, som opfandt universet og skrev historierne til DR.

I Sjællands Teaters udgave bliver Palle spillet af Aske Hasse Thorsen, Polle spilles af Gustav Allen Schriver, mens Christine Gaski spiller Ruth. Jesper Riefenstahl har rollen som den dominerende Sigurd, mens Bente Eskesen spiller tjeneren Fladmast.

Tom McEwans søn, Oliver, har lavet musikken til den nye forestilling, hvor også flere af de gamle sange er med. Her er det Tom McEwan og Jess Ingerslev med Ghita Nørby ved rattet. (Foto: © Ulla Voigt)

En ny McEwan er med

Forestillingen får også et touch af det gamle hold, idet Oliver McEwan – der er søn af Tom McEwan, som spillede Polle i DR-serien, står for musikken. Oliver McEwan skaber helt nye sange til forestillingen, men flere af de gamle sange fra DR’s børneserie, er også med, lover teatret.

Seniorprojektleder Thit Dyreberg fra DR Salg glæder sig over, at DR-programserien nu får nyt liv:

- Gennem tiden har DR’s børne-tv budt på klassikere, som lever videre i generationer. Programmer, figurer, musik og fortællinger har været elsket af store og små. Sjællands Teater giver nu nyt liv til historien om Palle, Polle og Ruth, og på den måde kan nye minder skabes på tværs af generationer – med udgangspunkt i den snart 40 år gamle klassiker fra DR, siger hun.

Instruktør på forestillingen og kunstnerisk direktør på Sjællands Teater Brian Kristensen siger, at Sjællands Teaters familieforestillinger altid har et alment menneskeligt tema, og at de derfor kan opleves på tværs af generationer med lige stor glæde.

- ’Palle, Polle & Ruth – Ude på noget’ bliver en eventyrlig sjov og musikalsk forestilling, der handler om fællesskabets kraft. Det er et opbyggeligt eventyr om, hvad der kan lade sig gøre, når vi sætter alles kompetencer og evner i spil. Vi lever i en tid, hvor det er almindeligt hele tiden at melde ud, hvad man ikke vil og ikke har lyst til. Med forestillingen bliver det tydeligt, hvilken kraft der ligger i at melde ud, hvad man gerne vil og virkelig har lyst til. Det er der, fællesskabet bliver magisk og kan få ting til at ske, mener Brian Kristensen.

’Ude på noget’ havde premiere på DR’s dengang ene TV-kanal den 1. september 1984. Der var 13 afsnit med Palle, Polle og Ruth, og de kan alle fortsat ses på dr.dk/bonanza.

Se Palle, Polle og Ruth synge deres kendingsmelodi fra dengang: