Paula Larrain vender tilbage til DR

Sammen med Anders Laugesen bliver Paula Larrain vært på programmet ’De højere magter’ på P1.

Paula Larrain og Anders Laugesen bliver værter for "De højere magter" på P1. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)

Den 23. januar vender Paula Larrain tilbage til DR. Sammen med den garvede radiovært Anders Laugesen retter hun blikket mod de 'De højere magter', som er titlen på P1's nye program om tro og åndelighed.

Mange mennesker søger efter noget, der er større end vores jordiske, materielle livsstil – noget, der kan give inspiration til, hvordan livet kan leves mere meningsfuldt. Det er baggrunden for, at P1 nu søsætter det nye program, ’De højere magter’, som handler om danskeres personlige erfaringer med tro og åndelighed.

Moderniserer trosstoffet

Hvordan beder man egentlig en bøn? Hvad betyder tilgivelse? Findes der mirakler? Hvorfor vinder meditation frem i hele verden? Det er eksempler på nogle af de emner, som værterne ser nærmere på. Med åbenhjertige samtaler i centrum bliver emnerne vendt og drejet med hjælp fra gæster og gennem værternes egne erfaringer og indsigt i tro. Samtidig med at 'De højere magter' lanceres, stopper det tidligere program ’Mennesker og tro’, der også havde Anders Laugesen som vært.

"På P1 har vi fokus på at modernisere trosstoffet og hele tiden sikre, at det er vedkommende og relevant for mange. I en tid, hvor mennesker er søgende og nysgerrige i deres tilgang til tilværelsen, er det mit ønske, at det nye værtsmakkerpar Paula Larrain og Anders Laugesen via deres personlige erfaringer med tro og åndelighed kan tiltrække både dem, der er særligt optagede af stoffet samtidig med, at de åbner området for nye lyttere. Der bliver mere tid til at gå i dybden med emnerne i forhold til det tidligere program ’Mennesker og Tro’, da vi dobler sendetiden op og dermed sender ’De højere magter’ en hel time," siger kanalchef for P1 Thomas Buch-Andersen.

Om værterne

Paula Larrain har flere års erfaring som journalist både fra DRs TV-Avisen og Berlingske Tidende. Hun er selv troende og med sin nysgerrige tilgang glæder hun sig til på lytternes vegne at udforske troens verden med nye perspektiver.

"Min tro har været en integreret del af mit liv i mange år, og jeg både beder, mediterer og går i kirke. Det er fantastisk som journalist at skulle beskæftige sig med alt det, vi ikke kan bevise, men som vi kan blive ved med at spørge ind til. Som nyhedsjournalist er man vant til at skulle faktatjekke alting, men her lukker vi op for de store samtaler om livets uforklarlige mysterier, som folk går rundt og grubler over, og som vi kan være med til at sætte ord på. Det arbejde går jeg ind i med stor entusiasme,” siger Paula Larrain.

Anders Laugesen er lytternes velkendte vært, når det kommer til tro, religion og spiritualitet. Han bærer på et utal af møder og oplevelser med spirituelle mennesker, og med stor faglig indsigt kan han tale med om både den kristne tro og andre religioner.

"I sidste uge sagde jeg et taknemmeligt farvel fra skurvognen i Voldum, hvorfra sidste udsendelse af ’Mennesker og tro’ blev sendt. Det er spændende at kunne fortsætte samtalerne om tro under nye former og med nye greb i forhold til formidlingen. Jeg tror, at både Paula og jeg glæder os til sammen at gå på opdagelse blandt ’De højere magter’ på P1," siger Anders Laugesen.

Sådan dækker DR trosstoffet

  • Gudstjenesten’ transmitteres alle søn-og helligdage klokken 09.54 direkte fra en af landets kirker

  • ’Supertanker’ det ugentlige program om eksistens, filosofi og etik, ” sendes mandage klokken 11.03.

  • ’De højere magter’, det nye program på P1 sendes tirsdage fra den 23. januar klokken 11.03 og søndage 8.03

  • ’Tidsånd’ det ugentlige religions- og historieprogram” sendes torsdage 11.03

  • ’Morgenandagten’ sendes på P2 mandag-lørdag klokken 8.06.

På TV sendes der 40 gudstjenester på DR K hvert år foruden de helt store gudstjenester som nytårsgudstjeneste, julegudstjeneste, nytårsgudstjeneste og transmissioner ved særlige anledninger. Og så er dramaserien 'Herrens Veje', der handler om tro og tvivl tilbage i 2018. DR dækker - udover de faste, ugentligt tilbagevendende programmer religiøse emner løbende i de bredere, aktuelle programmer, som for eksempel TV-Avisen, 'P1 Morgen', og 'P1 Eftermiddag'.