Phillip Faber og Kåre Quist får TV-Guld

For 7. gang er Kåre Quist blev kåret som årets mandlige nyhedsvært, mens Phillip Faber har modtaget TV-Guld for sin indsats med morgensang og fællessang.

  • Phillip Faber får en særpris ved TV-Guld for sin morgensang og fællessang i 2020, mens Kåre Quist har fået TV-Guld for at være årets mandlige nyhedsvært for 7. år i træk. Foto: Hanne Juul
  • Kåre Quist er blevet kåret som årets mandlige nyhedsvært for 7. år i træk. Foto: Agnete Schlichtkrull. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
1 / 2

Normalt fejrer Billed-Bladet årets bedste TV-præstationer med en prisfest og pæne ord i løbet af vinteren eller det tidlige forår. Det er umuligt på grund af coronarestriktionerne i år, og derfor har bladet den seneste uge været rundt for at overraske TV-værter og tilrettelæggere med Billed-Bladets TV-Guld.’Scandinavian Star’ kåret som ’Årets bedste TV-dokumentar’.

DR-vært og chefdirigent Phillip Faber er blevet tildelt ’Årets særpris’ i forbindelse med TV-Guld-uddelingen. Den pris – og prisen som årets bedste dokumentar – er fundet af Billed-Bladet og en jury, mens resten af priserne er givet, efter at læserne har stemt og valgt deres favoritter.

- Phillip Faber har været med til at holde modet, positiviteten og energien oppe hos os alle i det forgangne – og meget anderledes – år. Phillip har i den grad gjort en forskel på TV i 2020, siger Billed-Bladets chefredaktør Annemette Krakau i sin begrundelse for valget.

Phillip Faber blev overrasket med TV-Guld fra Billed-Bladet for sin indsats for at få os til at synge i 2020. Foto: Hanne Juul.

Hun fortsætter:

- Vi har alle nydt at synge med i foråret, i forsommeren, i efteråret og i juletiden, og vi nød at opleve, hvordan han var med til at forny både morgen- og aftensendefladen til glæde for helt utroligt mange mennesker. Phillip har samlet os, skabt glæde, sammenhold og håb, og dertil har han åbnet den danske sangskat for et helt nyt publikum, mener Annemette Krakau.

Fornemmelse af nærhed

Til bladet siger Faber, at det aldrig var tanken at man skulle nå så bredt ud med ”Morgensang”.

- Så det er en ekstra stor glæde, at vi har skabt en fornemmelse af nærhed med noget, der bare er ærligt og bygger på kærlighed til sangene og til at synge sammen. At det eksploderede på den måde, har haft så stor en rækkevidde, som det har, og har betydet noget for så mange mennesker, er jo en kæmpe glæde. Så jeg er da megaglad for, prisen sagde Phillip Faber i forbindelse med prisoverrækkelsen.

For Kåre Quist, der er vært på TV-Avisen, ’21 Søndag’ og andre store begivenheder, var det syvende år i træk, at han blev kåret af læserne som ’Årets mandlige nyhedsvært’. Det skete i konkurrence med Lasse Sjørslev og Mikael Kamber fra TV 2, der var de øvrige nominerede i kategorien.

Kåre Quist siger i en kommentar til bladet, at han – efter læserne har valgt ham for 7. år i træk, næsten ikke kan blive mere glad og stolt.

- Det glæder mig ikke mindst at få prisen for dette år, som vi aldrig glemmer, og hvor mit job som nyhedsvært på TV Avisen har givet endnu større mening, siger han.

Allerede i fredags blev det afsløret af dokumentarserien ’Scandinavian Star’, som er blevet vist i seks dele på DR1 og DRTV, får Billed-Bladets TV-Guld for bedste dokumentar og den store pris på 100.000 kroner. Det kan du læse mere om her

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter