Phillip Faber takker af efter 10 år i spidsen for DR Pigekoret

Chefdirigenten for DR Pigekoret siden 2013 skal nu blandt andet være dirigent i nye sammenhænge og vært på DR i nye sammenhænge.

Phillip Faber fortsætter i jobbet som dirigent for DR Pigekoret frem til sommeren 2023. (Foto: © Emilia Therese)

I et årti har Phillip Faber været chefdirigent for DR Pigekoret. Han har sat et solidt og professionelt aftryk på korets position både herhjemme og i udlandet. Nu ønsker han at fortsætte nogle af de nye kapitler i sin karriere, som han allerede har taget hul på – blandt andet her i DR.

Phillip Faber tiltrådte stillingen som chefdirigent i DR Pigekoret i 2013. Med sin baggrund som både komponist og dirigent kom han til koret med en helt særlig indsigt i musikkens og sangens anatomi. Som leder af koret er han udadvendt, dedikeret og tydelig, og han har banet vejen for, at koret i dag befinder sig i en helt særlig liga. Det er blevet til mange oplevelser både i ind- og udland, og det er ikke uden en god portion vemod, at han siger farvel til en periode i livet, der har fyldt næsten alt og krævet fuld dedikation.

- Nu begynder en ny æra for mig, hvor jeg skal være dirigent i nye sammenhænge – og vært på DR i nye sammenhænge. I den kommende tid skal jeg blandt andet dirigere Faurés Requiem med Sønderjyllands Symfoniorkester, koncerter med Aalborg Symfoniorkester og Odense Symfoniorkester og koncerter med DR Vokalensemblet, blandt andet deres traditionsrige julekoncerter. Jeg har også et par bestillingsværker, jeg skal have komponeret, som jeg glæder mig til at fortælle mere om senere. Og til december i år kaster jeg mig over to nye værtsopgaver på DR1, hvor musikken er i centrum. Så selvom jeg går nye musikalske veje, giver jeg ikke helt slip på DR, siger Phillip Faber.

Og han fortsætter:

- Når jeg siger farvel til DR Pigekoret til sommeren 2023 bliver det efter 10 vidunderlige år, som jeg aldrig glemmer. Koret og dets udvikling har fyldt meget i mit liv, og jeg selv har udviklet mig enormt på rejsen. Jeg er fuld af taknemmelighed over alle sangerne og deres forældre, der har viet deres tid og energi til koret, over publikum for deres støtte og opbakning og mine kolleger, der er en uvurderlig del af alt det, vi har formået sammen med DR Pigekoret.

Dirigenten der bandt Danmark sammen med ’Fællessang’

Samtidig med at Phillip Faber har passet jobbet i DR Pigekoret, har han sat sangen på agendaen i hele Danmark. Som vært for flere forskellige tv-formater – herunder ’Den klassiske musikquiz’, ’Min sang til Danmark’, ’Morgensang’ og ikke mindst ’Fællessang’ fik mange danskere en særlig tilknytning til Phillip Faber. Han viste danskerne under coronapandemien, hvordan sang kunne binde en nation sammen og skabe fællesskab og optimisme.

- Phillip Faber er ikke blot en mageløs dirigent og komponist, men han er også en gudsbenådet formidler. Han har været eminent til at udbrede både musikken og DR Pigekorets mission på flere kontinenter og blandt mange forskellige typer af mennesker – også i den svære tid, koret har været igennem. Desuden var hans rolle under ’Fællessang’, da vores land var i det man vel godt kan kalde en krise, uvurderlig og med til at skabe lys – midt i en usikker tid. Det er imponerende, at han i sin relativ korte karriere har opnået så meget anerkendelse og tyngde, og jeg håber inderligt, at andre på den lidt længere bane får gavn af hans helt særlige evner som dirigent. Lige her og nu er jeg glad for, at vi ikke slipper Phillip helt, da han forsætter med at udvikle sine mange talenter her i DR som vært og som gæstedirigent for DR Vokalensemblet, siger DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge Henrik Bo Nielsen.

Phillip Faber fortsætter i jobbet som chefdirigent i DR Pigekoret frem til sommeren 2023, hvor DR har fundet Phillip Fabers afløser.

I december vil seerne kunne møde Phillip Faber i to forskellige juleprogrammer på DR1 og fra det nye år i en ny sæson af ’Den klassiske Musikquiz’ på DR2.

Stillingen som ny dirigent for DR Pigekoret slås op i januar 2023.