Piv Bernth stopper som dramachef i DR

Efter at have haft DR som sin hjemmebane i tre årtier vil Piv Bernth prøve noget nyt. Stillingen som dramachef slås op i denne uge.

Piv Bernth stopper med udgangen af november i DR. (Foto: Isak Hoffmeyer © Type 1)

DRs dramachef siden 2012, Piv Bernth, har valgt at stoppe i DR. DR går nu på udkig efter en ny dramachef.

DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen siger om Piv Bernths beslutning:

”Der er ingen tvivl om, at det er et tab for DR, at Piv Bernth har valgt at stoppe som dramachef. Men selvom jeg gerne havde set Piv Bernth fortsætte, så har jeg også forståelse for hendes ønske om at prøve noget nyt. Jeg vil gerne takke Piv Bernth for hendes imponerende indsats for at give danskerne nyskabende tv-drama i verdensklasse. Jeg ønsker Piv Bernth held og lykke fremover.”

Tine Smedegaard Andersen understreger, at DR fortsat vil sikre en visionær videreudvikling af DRs internationalt anerkendte dramaafdeling, der fungerer som væksthus for talenter, både kunstnerisk og teknisk inden for dansk film og tv.

Piv Bernth stopper som dramachef i DR ved udgangen af november for at starte et nyt produktionsselskab. Piv Bernth har været tilknyttet DR i tre årtier og har stået bag flere store dramaserier som ’Forbrydelsen’, ’Borgen’, ’Arvingerne’ og ’Bedrag’. Piv Bernth har været DRs dramachef siden 2012.

DR har været min hjemmebane i over 30 år, som freelance-instruktør, producent og de seneste fem år som dramachef. Det har været en fantastisk lærerig og storslået epoke at være en del af. Tiden er rigtig nu til at lade nye kræfter komme til i DR, og jeg glæder mig til at tage nye udfordringer op,” siger Piv Bernth.

Det internationale gennembrud for DR Drama skete i 2002 med ’Rejseholdet’ og blev fulgt op i 2003 med ’Nikolaj og Julie’. DR er siden blevet nomineret 22 gange, har modtaget fire ‘International Emmy®’-priser og modtog sidste år en særlig udmærkelse ved årets Emmy-uddeling for DRs årelange rolle i udviklingen af ny, original, banebrydende tv-dramatik.

Producenter siger også farvel til DR

Souschef i DR Drama, Lars Hermann, og producenterne Dorte Riis Lauridsen og Anders Toft Andersen har også valgt at stoppe i DR med udgangen af november 2017, mens producent Karoline Leth har valgt at stoppe med udgangen af marts 2018 - alle med henblik på start i det private produktionsselskab.

Ny dramachef sætter et nyt hold

Kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen siger:

”Vi kommer i DR helt sikkert til at savne disse utroligt dygtige mennesker, som har valgt at prøve kræfter med opstart af et produktionsselskab. Heldigvis har DR Drama jo et ekstremt højt kunstnerisk og produktionsmæssigt niveau, som i årevis har høstet anerkendelse både herhjemme og internationalt, så de nye kunstneriske kræfter, der fremover skal videreudvikle en stærk DR-dramaafdeling kommer til at stå på en solid grund,” siger hun.

Stillingen som dramachef i DR bliver slået op i denne uge, siger Tine Smedegaard Andersen, der ser frem til at opleve et stærkt ansøgerfelt fra hele branchen:

”Det bliver op til den nye dramachef at sikre en fortsat visionær videreudvikling af DRs internationalt anerkendte dramaafdeling. Den nye dramachef får et stærkt fundament at stå på i forhold til at sætte det nye hold, der skal sikre, at DR har den kreative og produktionsmæssige gennemslagskraft, så vi også i fremtiden kan give befolkningen dansk drama i verdensklasse,” siger Tine Smedegaard Andersen.

Stillingen som souschef i DR Drama bliver også slået op i denne uge. Indtil den nye dramaledelse er på plads, er administrationschef i DR Kultur, Lene Nordin, konstitueret souschef for DR Drama.

For at DR kan sikre færdiggørelsen af de to store igangværende produktioner, ’Herrens Veje II’ og ’Liberty’ vil Piv Bernth i perioden 1. december 2017 til 30. september 2018 arbejde som executive producer i et begrænset antal timer på de to produktioner.

Anders Toft Andersen vil ligeledes i perioden 1. december 2017 til 30. september 2018 være tilknyttet freelance som kreativ producer på ’Bedrag III’ for at bidrage til at sikre færdiggørelsen af den igangværende produktion.

Den faste stab i DRs dramaafdeling består af 25 personer, der på hver dramaproduktion samarbejder med en lang række eksterne aktører, fra produktionsselskaber til skuespillere, manuskriptforfattere, klippere og instruktører.

Facebook
Twitter