Planen er klar: Sådan holdes årets finale i KarriereKanonen

Den 22. juni kåres årets to vindere af KarriereKanonen 2020 som kulminationen på et ekstraordinært talentudviklingsforløb. Finalen bliver i år afviklet digitalt med finalekoncerter fra DR Koncerthusets Studie 2.

 • Føl som består af Frederik Marius Reese og her Emmanuel Matongo er fra Aarhus og klar til finalen. (© DR)
 • Terese Skovhus er fra Vestfyn og bor i København. Hun er videre til finalen. (© DR)
 • BAADS hedder i virkeligheden Mikkel Baadsgaard og er 19 år gammel og fra Sønderborg. Han er videre til finalen. (© DR)
 • Blandt de fem finalister er Bbybites, som er 24-årige Martha Maj Hauptmanns kunstnernavn. (© DR)
 • Navnet Såforsatan kommer ifølge Sofus Bryld Staunæs af følelsen af at gøre noget uventet, overraskende eller upassende. Sofus Bryld Staunæs fra København er videre til finalen. (© DR)
1 / 5

Der var kun få timer til de 10 semifinalister skulle på scenen fredag den 6. marts til en udsolgt semifinale i DR Koncerthusets Studie 2 og 3, og spændingen var så småt begyndt at brede sig.

Fredag eftermiddag kom meldingen fra regeringen så om, at større forsamlinger ikke længere var tilladt på grund af corona-situationen. Dermed betød det også, at artisterne få timer senere skulle på scenen uden publikum – den første af mange uforudsete ændringer og tilføjelser i det ellers nøje udformede manuskript for talentudviklingsforløbet Karrierekanonen.

Fokus på lyd og billede

Siden semifinalen 6. marts er der sket meget. Mens Danmark har været lukket ned, er talentforløbet fortsat ufortrødent online, hvor de planlagte sessions hos Bandakademiet omkring live-performance, sangskrivning og PR-træning er blevet holdt som videomøder. På den måde er de fem finalister Baads, Bbybites, Føl som, Såforsatan og Terese helt klar til en anderledes finale:

- Årets finale bliver holdt online fra DR Koncerthuset uden publikum, men med fokus på tv-produktionen – de gode billeder og den gode lyd. På den måde kan vi præsentere artisterne rigtigt, selvom publikum ikke har mulighed for at være med live. I udgangspunktet er det jo ærgerligt, men artisterne har virkelig taget det op som en udfordring, siger Ditte Kræn Østergaard, der er projektleder for KarriereKanonen.

På den måde kommer finalen til at ligne semifinalen, men med den væsentlige forskel, at både artisterne og produktionen omkring denne gang er forberedt til tænderne på netop dette format.

Og helt tomt bliver der heller ikke i salen, for årets jury er selvfølgelig med og følger koncerterne tæt. Juryen tæller i år musikansvarlig på P3, Mathias Buch, P3-vært Pelle Peter Jencel, Marianne Fruergaard og Johannes Dybkjær Andersson fra Bandakademiet samt Pernille Krog Mogensen, der er booker for SPOT/ROS, og tidligere direktør for Artpeople og chef for Virgin, Anne Sofie Jeremiassen, der nu er selvstændig konsulent i musikbranchen.

Onlinekoncerter er kommet for at blive

Ditte Kræn Østergaard glæder sig over den nye løsning på finaleformatet, der er opstået: - Coronasituationen har givet et helt nyt fokus på online-koncerter og videoformater i det musikalske landskab, som jeg tror kommer til at fylde mere i de kommende år. På den måde kan den uventede situation faktisk ende med at forberede musikerne på en vigtig del af den virkelighed, de senere skal ud og navigere i – og det er jo hele pointen med KarriereKanonen.

Koncerterne bliver tilgængelige på dr.dk lørdag den 20. juni - dagen efter finalisterne har været på scenen i DR Koncerthusets Studie 2. Mandag den 22. juni bliver de to vindere offentliggjort hos ’Pelle Peter på P3’ mellem klokken 12-14 og foldet ud på tværs af DR’s digitale platforme.

Fakta om KarriereKanonen 2020

 • KarriereKanonen er et talentprojekt og konkurrence for nye musikalske talenter.

 • KarriereKanonen er et samarbejde mellem DR og talentudviklingsorganisationen Bandakademiet.

 • Hvert år udvælger KarriereKanonens jury 10 navne med et særligt talent, som har uploadet musik til dr.dk/kanon.

 • I år uploadede 1.560 kunstnere 4.005 sange, som juryen har valgt ud fra.

 • Fem finalister er blevet udvalgt efter en semifinale i DR Koncerthuset 6. marts, og de to endelige vindere offentliggøres den 22. juni efter deltagernes finalekoncerter i Koncerthusets Studie 2 uden publikum.

 • Tidligere vindere af KarriereKanonen tæller blandt andre Katinka, The Minds of 99, Angående mig, Patina, Ravi Kuma, Magtens Korridorer og Vild $mith.

 • Læs mere på dr.dk/kanon.

Facebook
Twitter