Podcasts om 'Matador' hitter

’Matador’ er blevet samtaleemne i hele to podcastserier, der dykker dybt ned i Korsbæks fiktive univers. Fra lørdag er selve serien tilbage på DR1.

Gad vide om enkefru Møhge lytter med?

To nye podcasts om ’Matador’ havde i foråret premiere med blot to ugers mellemrum. Det var DRs egen podcastserie ’Meget mere Matador’ og den privatproducerede serie ’Matador med Mere’ af forfatter Mathilde Anhøj og kulturhistoriker Martin Steiner.

Begge serier har som mål at dykke dybt ned i det fiktive univers i Korsbæk, analysere de personlige dramaer og intriger og forsøge at besvare de ubesvarede spørgsmål. Samtidig med, at de skaber en samtale, som alle kan være med i.

Men Rasmus Bjerre, der er redaktør på DR Podcast, understreger over for dr.dk/omdr, at der ikke er konkurrence imellem de to podcastserier. Til gengæld synes han, at det er en god udvikling, at flere private vælger at lave deres egne podcasts.

”Det skaber nuance og bredde i det samlede radiobillede, når nye stemmer kommer til orde i form af amatør-podcasts. Og den privatproducerede serie ’Matador med Mere’ vidner derudover om, at DR har forstret noget vigtigt indhold, som også er langtidsholdbart. Og det er jo skønt.”

Podcast er kommet for at blive

Mathilde Anhøj elsker podcastformatet, for, som hun selv siger, har podcasts al den fleksibilitet, som det stimuli-hungrende, travle menneske har brug for, og samtidig rummer de en mulighed for at lytteren kan komme helt ned i gear.

”Det er guf for vores behov for ikke at spilde tiden og også et godt middel mod kedsomhed. Derudover er podcast også gode, fordi der er en ro i kun at blive stimuleret på én frekvens i stedet for både at se billeder og læse undertekster, mens man forsøger at følge en dialog med musik i baggrunden. Podcasts er den perfekte medicin mod vor tids rastløshed. Og de er kommet for at blive," siger Mathilde Anhøj.

Indtil videre er der udkommet syv afsnit af ’Matador med Mere’ med yderligere tre specialafsnit og et bonusafsnit, og udgivelserne sker i takt med premieren på de restaurerede episoder af Matador, som DR sender på DR1. Samme udgivelsesmodel følger DRs podcastserie ’Meget Mere Matador,’ der har værten Cecilie Nielsen ved roret.

”I forbindelse med genudsendelsen af ’Matador’ ville vi forsøge at genaktualisere serien ved at skabe nyt supplerende indhold på nye platforme,” siger Rasmus Bjerre og fortsætter.

”De unge hører meget podcast, så vi ville gerne nå ud til dem og fortælle dem om den store fælles kulturarv, de kan gå ind og se på DR. Og samtidig havde vi som mål at benytte de ældre danskeres interesse for Matador til at få dem over på podcastmediet. Få dem gearet til den her nye måde at høre radio på.”

Det bedste ved Matador

Mathilde Anhøj fortæller, at selvom hun har set ’Matador’ så mange gange, så bliver hun stadig revet med ved gensynet med Korsbæk og indbyggerne.

”Det bedste ved Matador er de personlige dramaer, som jeg synes bliver skildret meget troværdigt. For eksempel relationen mellem Maude og Elisabeth og Iben og Kristen. Og min medvært Martin Steiner er særligt glad for den fortællemæssige elegance: At den formår at arbejde med tydelige tematikker og arketypiske karakterer, men alligevel er meget troværdig som en fortælling om mennesker, der føles virkelige.”

Podcastredaktøren tilføjer:

”Men udover de mere strategiske bagtanker med projektet, er det jo simpelthen bare godt og underholdende radioindhold i sig selv. Indhold der skaber fælles samtale mellem danskerne, og hvor lige fra selve statsministeren og til helt almindelige Matador-fans mødes om noget de har en fælles forkærlighed for.”

Sæson 2 af ’Meget mere Matador’ er ude fra den 19. august, og allerede fra denne uge kan du lytte til DRs nye podcastserie ’Binge’ med værterne Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg, der diskuterer både danske og udenlandske hitserier. Selve 'Matador' er også tilbage på skærmen fra denne uge. 8. afsnit vises lørdag den 19. august klokken 20.00

Facebook
Twitter