Politisk aftale om P6 Beat og P8 Jazz

Et politisk flertal har besluttet at afsætte penge til at finansiere P6 Beat og P8 Jazz i yderligere tre år.

Den politiske aftale dækker finansiering af kanalerne P6 Beat og P8 Jazz i tre år. (Foto: (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1))

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har torsdag formiddag meddelt, at et politisk flertal har besluttet at afsætte penge til at finansiere P6 Beat og P8 Jazz i yderligere tre år.

De to kanaler stod ellers til at lukke ved årsskiftet, men der er nu fundet en langsigtet løsning for P6 Beat og P8 Jazz.

I 2018 stod et politisk flertal bag besparelser på DR for 420 millioner kroner. Det blev i den forbindelse blandt andet besluttet at lukke DR K, DR3, og DR Ultra på flow-tv samt radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz, ligesom der blev gennemført store besparelser på sport, livsstil og underholdning.

Et politisk flertal besluttede siden over to omgange at tilføre 1-års finansiering af P6 Beat og P8 Jazz, indtil der kunne findes en mere permanent løsning. Den løsning er nu fundet.

DR’s kulturdirektør Henrik Bo Nielsen siger:

- Jeg er først og fremmest rigtig glad for, at der nu er en langsigtet politisk aftale. Det er godt både for DR, for DR’s samlede musiktilbud og så sandelig også for medarbejderne. De har længe stået i en usikker situation. Nu kan vi kigge fremad og normalisere kanalerne, og medarbejderne kan arbejde videre uden udløbsdato - det trænger vi ærlig talt allesammen til.

Rigtig god nyhed

Den politiske aftale dækker finansiering af kanalerne i tre år. Dermed indgår kanalerne nu på helt lige fod med DR’s andre kanaler.

- Det er en rigtig god nyhed. De tre års finansiering betyder, at kanalerne indgår på helt lige fod med andre kanaler og som en helt fast bestanddel af DR’s samlede musiktilbud, siger Henrik Bo Nielsen.

FacebookTwitter