Price-brødrene på prærien - med lun leverpostej

God mad bringer mennesker sammen. 'Spise med Price' har været i Elk Horn, Iowa, for at præsentere amerikanere med danske aner for julemaden.

  • Borgmester Stan Jens, th., har tidligere forsøgt at bage leverpostej. Det var ingen succes. Men da brødrene Price kom på besøg, fik han styr på opskriften. (Foto: Anders Dahl)
  • Adam og James Price ved den julefrokost-buffet, de arrangerede for de lokale amerikanere med danske aner - blandt andre byens ældste, Egon Simonsen. (Foto: Anders Dahl)
  • Producer Jacob Snedevig og Loretta, en af de ældre i Elk Horn der stadig taler dansk, får sig en snak om marinerede sild og andre delikatesser på julefrokost-buffeten. (Foto: Anders Dahl)
  • Ingen julefrokost uden snaps - og hvad dertil hører af god stemning. (Foto: Anders Dahl)
  • James og Adam Price holder pause ved den lokale diner, hvor de arrangerede dansk julefrokost for tredjegenerations danskerne i Elk Horn. (Foto: Anders Dahl)
1 / 5

Husker du tredjegenerations-danskerne i Elk Horn, som Anders Birch og Jakob Vølver havde mødt i Iowa og beskrev i de to dokumentarprogrammer på DR1: 'Danmark på prærien' og 'Tilbage til prærien'? Det er dem, som har flyttet den gamle vindmølle fra Nørre Snede og stillet den op midt i byen? Og dem, som spiser æbleskiver og medisterpølse til morgenmad, når det skal være rigtig godt?

Efter udsendelsen har byens borgmester Stan Jens ved flere lejligheder besøgt Danmark og udvidet sit kendskab til landet og kulturen på denne side af Atlanten. Ligesom der har været adskillige danske turister forbi ham og Elk Horn for at se ”the real thing”.

På det seneste har brødrene Price også fundet vej til Elk Horn, hvor de danske rødder og juletraditioner er blevet opfrisket til fælles fornøjelse - ikke mindst for de af byens ældre, som var inviteret til at spise med.

På denne side af Atlanten vil man kunne følge løjerne, når der sendes to programmer på DR1 fra rejsen engang i december.

Som borgmester Stan Jens skriver på sin Facebook-side:

“Excellent traditional Danish Christmas Dinner and surrounded by great people! It doesn't get any better than this. Thank you 'Spise Med Price' for sharing the last few days with us! Safe travels home!”

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk