Programmer, der samler os, har også et stort liv på streaming

Nogle af DR’s mest sete programmer på flow-tv bliver også streamet flittigt, viser DR Medieforsknings opgørelse over, hvad vi så i oktober. Også Anders Agger og ’Doggystyle’ bliver flittigt streamet.

Næsten 900.000 følger med på tv-skærmen og omkring 500.000 ser ’Den store bagedyst’ på DRTV, fremgår det af tallene for oktober, som DR Medieforskning har offentliggjort. (© CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Det er på ingen måde kun programmer, der henvender sig til børn og unge, som bliver streamet flittigt og klarer sig godt på DRTV. Det samme gør samlende programmer, som for eksempel ’Den store bagedyst’, ’Gift ved første blik’ og dramaserien ’Fred til lands’.

Det fremgår af DR Medieforsknings oktober-oversigt over seernes forbrug af aktuelle programserier fra DR. I oversigten er seertallene lagt sammen for flow-TV og streaming.

DR besluttede i september også at lægge sine streamingtal frem, så befolkningen får et mere samlet og retvisende billede af, hvor mange, der tilgår tv-indhold fra DR. Hidtil har det primært været tallene for flow-TV, der har været fremme. Men i en tid, hvor flere og flere streamer, er de kun en del af det samlede billede.

- Nogle af programformaterne, som er populære på flow-tv, har også en stor andel af streamer-seere. I flere tilfælde er det mellem en tredjedel og halvdelen af seerne, der ser programmerne på DRTV, så streaming er absolut ikke kun noget, som de yngste gør - selv om det tit er det, der er blevet sagt, forklarer chefen for DR Medieforskning Dennis Christensen.

Bagedyst topper

Allerøverst på listen ligger ’Den store bagedyst’, hvor hvert afsnit i denne sæson i gennemsnit er blevet set af 898.000 på flow-tv og 481.000 på DRTV. Med andre ord har 1.379.000 set med, og det er et højt tal, mener Dennis Christensen.

- Det er faktisk et meget højt tal, og det er kun få gange om året, at vi hidtil har været oppe på lignende tal. Det er typisk fodboldkampe eller Melodi Grand Prix, som når så højt op, siger Dennis Christensen.

Som medieforsker hører han tit streaming nævnt som en udfordring for flow-TV. Men han ser ikke nødvendigvis nogen konkurrence mellem de to platforme - i hvert fald ikke for DR.

- Streaming er bare endnu en måde for programmerne at komme ud over rampen på, siger han.

Oktober-tallene fra DR Medieforskning viser også, at flere programmer, som ikke nødvendigvis har mange seere på DR2 eller DR K, til gengæld har en stor andel af seere på DRTV. ’Indefra med Anders Agger’ har for eksempel i denne sæson haft 128.000 seere i gennemsnit på flow-tv hver gang, mens 170.000 har fulgt hvert program på DRTV indtil videre.

’Doggystyle’ er gået fra 26.000 til 700.000

Et andet eksempel er ’Ramasjang Mysteriet’ fra Ramasjang, som 26.000 har set på flow-tv, men 233.000 har åbnet for på DRTV, og DR3’s serie ’Doggystyle’ har 14.000 fulgt i fjernsynet, mens 220.000 har set seriens første afsnit i anden sæson på DRTV.

- Det første afsnit af ’Doggystyle’ fra første sæson er et godt eksempel, at programmer i dag får deres seere over meget længere tid end tidligere. På DR3 var der 26.000 seere til premieren, efter 90 dage var tallet en halv million, og i dag har 700.000 set det første afsnit. Sådan vil det selvfølgelig også gå programserierne, der har været vist i oktober. Derfor giver det også god mening at gøre seningen op på en ny måde fremover, siger Dennis Christensen.

Top 40 på flow-tv og DRTV i oktober 2019

Top 40 progranserier på flow-tv og DRTV i oktober 2019. (Foto: © Astrid Cecilie Jacobsen)