Puk Damsgård modtager Cavlingprisen

DRs mellemøsten-korrespondent Puk Damsgård modtager den prestigefyldte Cavlingpris for sit arbejde i det konfliktfyldt område og for sin bog "Ser du månen, Daniel".

Puk Damsgård fik den prestigefulde Cavlingpris overrakt på Nationalmuseet. (Foto: Julie Mørkeberg © (c) DR)

Journalisten og forfatteren Puk Damsgård blev i dag hædret i Nationalmuseets festsal, da Cavlingprisen blev uddelt. Her modtog hun den prestigefyldte pris for sit arbejde som udenrigskorrespondent.

Puk Damsgård er 37 år og har siden sommeren 2011 været DRs Mellemøsten-korrespondent med base i Beirut og nu Kairo. Hun er især kendt for sine indlevende krigsreportager fra borgerkrigen i Syrien.

Puk Damsgård blev nomineret til prisen for sine indsigtsfulde, modige og menneskelige reportager fra konfliktfyldte områder i Mellemøsten samt for bogen "Ser du månen, Daniel".

Bogen skildrer den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

Puk Damsgård var også nomineret til Cavlingprisen I 2012 for sit arbejde i Syrien.

Prisoverrækkelsen fandt sted fredag den 8. januar 2016 kl. 15.00 i Nationalmuseets festsal, Prinsens Palæ.

Cavlingprisen

Cavlingprisen blev stiftet den 18. december 1944 til minde om Journalistforbundets stifter Henrik Cavling.Henrik Cavling var journalist og forfatter. Han arbejdede fra 1886 på Politiken og var med til at omforme bladet på en måde, der blev bestemmende for hele den danske presse.

Med prisen på 25.000 kr. følger Jørgen Rodes statuette af Henrik Cavling. Prisen gives til en journalist eller en gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det foregående år. Komiteen er udpeget af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse.