Radiodramaserie får guld i New York

DR Fiktion har modtaget førsteprisen for bedste radiodramaserie for ’Efter fyringerne’ på New York Festivals World’s Best Radio Programs.

Louise Witt-Hansen har skrevet og instrueret 'Efter fyringerne'. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

I går aftes dansk tid modtog DR Fiktion guld for radiodramaserien ’Efter fyringerne’ – på engelsk ’Following Redundancy’ – i kategorien Best Regularly Scheduled Drama Program på den store radiofestival i New York. ’Efter fyringerne’ er skrevet og instrueret af Louise Witt Hansen, og serien modtog også den prestigefyldte Prix Italia i 2014.

Førsteprisen for verdens bedste radiodrama glæder Piv Bernth, der er dramachef i DR.

”Det er imponerende, at ’Efter fyringerne’ igen vinder en stor international pris. Radio Drama og Louise Witt Hansen har sammen skabt et værk, der vækker genklang med sin ærlige og smertefulde fortælling om tabet af livsindhold og svigt. DR er stolt over at kunne markere sig internationalt, og at Radio Drama viser sit værd på denne fremragende måde,” fortæller hun. Autentisk drama

’Efter fyringerne’ er inspireret af den tragiske historie, der ramte den franske telegigant France Telecom i 2008-09, hvor 48 medarbejdere begik selvmord på grund af et umenneskeligt arbejdspres.

I serien følger vi de tre medarbejdere Troels, Camilla og Bjarne, hvis selvmord skriver sig ind i en række af ni. De var alle ansat i den samme virksomhed; mediegiganten MegaMaxMedia. Selvmordene sker i en periode på 20 måneder angiveligt på grund af et voldsomt arbejdspres og massive fyringer efter en fusion med det norske teleselskab 4U.

Det er kendte danske skuespillere, som blandt andre Helle Fagralid, Pilou Asbæk, Trine Pallesen, Rasmus Botoft og Mette Horn, der medvirker i ’Efter fyringerne’. Helga Prip er seriens lyddesigner, og Dorthe Riis Lauridsen er producenten.

En dansk tradition

Radiodrama har eksisteret siden 1925 og har gennem tiden været sendt på forskellige radiokanaler – senest på P1. Radiodrama er ikke længere tilgængeligt på FM-båndet, men via dr.dk og DRs radio-app, så lytterne har mulighed for at hengive sig til fiktionens fortællende univers, når det passer dem bedst.

”Det ældste medie er faktisk det mest moderne, fordi man kan lytte til radiodrama alle steder og til alle tider. I modsætning til billedmedierne så forringes kvaliteten ikke af de nye platforme, men de væsentlige historier bringes lige ind i ørerne, hvor du er, og hvornår du vil,” forklarer Piv Bernth.

Radiodrama er en del af DR Fiktion, der også laver DRs store og anerkendte dramaserier, som for eksempel 'Borgen' og ’Arvingerne’. DR Fiktion producerer 30 timers nyskrevet dansk radiodrama om året og er dermed det sted i landet, der producerer mest nyskrevet dansk drama.

FacebookTwitter