Radiopriser endte både i Monte Carlo og Hobro

Værter og programmer fra såvel P1, P3 som P4 hentede priser, da den danske radiobranche lørdag aften fejrede sig selv ved Prix Radio i København.

Peter Falktoft og Esben Bjerre Hansen kunne for andet år i træk hente to priser for 'Monte Carlo' på P3 - som årets bedste værter og årets drivetime-program. (Foto: Casper Østergaard Vester © Type 1)

Da Danmarks officielle radiopriser lørdag aften blev uddelt ved Prix Radio, kunne ’Monte Carlo’-værterne Peter Falktoft og Esben Bjerre fra P3 gå hjem med kæmpe vinger bagud, fordi de som de eneste havde fået to priser.

Det var andet år i træk, de to herrer kunne det, for både i 2012 og 2013 har de nu modtaget Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon for at være årets bedste radioværter og prisen for at lave ’Bedste eftermiddagsshow’. I radiosprog bliver det kaldt ’Bedste drivetime’.

"Programmet udfordrer til stadighed sit publikum. Efter det er kommet på tv, er det blevet et bedre radioprogram. Her turneres aktualitet, så det bliver dagsordensættende, frækt, provokerende og humoristisk," hed det blandt andet i motiveringen fra juryen.

Sammenlagt havde DR en andel i seks af de 11 priser, der blev uddelt ved årets Prix Radio, som lå i enden på de årlige Radiodays i København. Og ikke kun P3, men også programmer og værter fra P1 og P4 kunne rejse hjem med statuetter.

Valg og madlavning i Mellemøsten

Naser Khader og Steen Nørskov fra P1-programmet ’Arabiske stemmer’ kunne for eksempel glæde sig over, at deres ugentlige program om alt fra valg til madlavning i Mellemøsten fik en Prix Radio for at være ’Bedste nyheds- og aktualitetsprogram’.

"P1 har udvist stort mod til at definere et så vanskeligt emne med snævert fokus, personlig baggrund, indsigt og humor… Det er rigtig god formidling af svært tilgængeligt stof," lød det fra juryen.

Den havde også udset et andet P1-program til at få en pris. Det var i kategorien ’Bedste dokumentar’, hvor Astrid Fischer og Laurits Nansens P1-udsendelse ’Psykiateren fra Hobro’ hentede statuetten.

Dokumentaren afdækker, hvordan en psykiater i årevis har fejlbehandlet og fejlmedicineret patienter – med meget alvorlige følger for patienterne og uden at Sundhedsstyrelsen har grebet ind.

"Vinderen er klassisk dokumentarisme med en klar afsløring," lød det fra juryen.’Årets reporter’ er fra Aarhus

Allerede på forhånd var DR sikret en pris i kategorien ’Årets reporter’, da alle tre nominerede er at høre på DRs radiokanaler. Det blev Thomas Schmidt Nørgaard fra P4 Østjylland, der kunne smykke sig med titlen – foran Henrik Liniger fra DR Sporten og Sisse Sejr-Nørgaard fra P3.

"Her er den klassiske livereporter, der knokler med stort og småt – en ildsjæl. Vi har lyst til at høre mere. Han er meget på, og på alle måder stikker han vildt ud fra de andre og gør P4’s regionalradio endnu bedre," hed det i motiveringen.P3 hyldet i jubilæumsår

De to ’Monte Carlo’-drenge kan også siges at have en aktie i den sidste af de seks priser, som DR fik ved prisfesten. P3 blev kåret som ’Årets nationale radiokanal’ – og det endda i året, hvor kanalen er fyldt 50.

"Folk elsker dig nærmest ubetinget. Elsker din lyd. Din humor. Din kærlighed til musikken. Din hang til fest – og din evne til at skabe overblik, når verden udenfor synes så uforståelig grum og hård. Og det bedste er, at du elsker tilbage, og giver alt hvad du har i din larmende lækre, gamle krop," hed det poetisk fra juryen.

DRs radiochef Tor Arnbjørn glæder sig over DRs fine prishøst ved Prix Radio.

"Det er svært at være andet end en godt tilfreds radiochef, når det blev til priser til både P1, P3 og P4, og når begrundelserne fra juryen er, at man har mod, er dagsordensættende, laver afslørende radio, har humor og kærlighed til musikken, for nu bare at nævne nogle af tillægsordene. Det er lige sådan, DRs radiokanaler skal være, siger han.

Tor Arnbjørn glæder sig samtidig over, at DR har så stærke radiomedarbejdere, at de både sikrede sig priserne som ’Årets Radioværter’ og ’Årets reporter’.

Prix Radio bliver holdt som en del af Radiodays Danmark, der arrangeres af DR, SBS Radio, Radio24syv og Danske Medier. Det var Julie Bundgaard fra Radio100 og P3’s Mathias Buch Jensen, der var værter for prisfesten.

 

De fik årets priser ved Prix Radio 2013:

Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon – årets værter: ’Monte Carlo’, P3

Bedste morgenshow: Go’Nova med Maj Britt Vingsø og Dennis Ravn, Nova FM

Bedste drivetime: ’Monte Carlo’, P3

Bedste nyheder og aktualitetsprogram: ’Arabiske stemmer’, P1

Bedste promo: Søren Fauli, Radio24syv

Bedste nationale radioreklame: OK Kaffe, Radio Guru

Bedste regionale radioreklame: Søhøjlandet, Carsten Agerbæk

Årets nyskabelse: Damernes Magazine, Radio 24syv

Årets reporter: Thomas Schmidt Nørgaard, P4 Østjylland

Årets event: Voice, SBS

Bedste dokumentar: ’Psykiateren fra Hobro’, P1

Bedste nationale radiokanal: P3

Special mention: Danmarks Befrielse Radio, Radio Alfa

Facebook
Twitter