Ramasjang-serie leverede årets bedste børnemusik

Musikken til ’Oda Omvendt’ har fået Carl-Prisen fra de danske musikforlæggere.

  • Katinka, Silja og Oda Omvendt sang for nylig sammen i 'Morgensang med Ramasjang'-studiet. (Foto: Morten Darving Schlüter)
  • ’Oda Omvendt’ er en fiktionsserie til de mindste, hvor børnene bliver inviteret inden for i et magisk-realitisk univers. Foto: Sam Productions.
1 / 2

I løbet af årene er der blevet skrevet masser af ny dansk musik og ørehængere til DR’s børneserier og børneprogrammer. Tænk bare på Onkel Rejes udsendelser, ’Rosa fra Rouladegade’, Bamses mange ’molodier’ eller Kaj og Andreas utallige sange.

Musikken spiller fortsat en central rolle i mange af udsendelserne på Ramasjang og Ultra, og ligesom nogle af forgængerne er der ikke kun børnene, der lægger mærke til de nye toner. Det gjorde de voksne også, da sangskriverpriserne Carl-Prisen mandag blev uddelt på Axelborg midt i København.

Her gik hæderen i kategorien ’Bedste komponist inden for børnemusik’ til Marie Keis Uhre, Daniel Fält og Katinka Bjerregaard for sangene til sæson 2 og 3 af ’Oda Omvendt’ på Ramasjang.

’Oda Omvendt’ er en fiktionsserie til de mindste, hvor børnene bliver inviteret inden for i et magisk-realitisk univers. Oda vender bogstaveligt talt hverdagen på hovedet, og hun giver både alle børn og deres forældre noget at grine af og tænke over.

Udstikker en retning

Carl-Prisen blev mandag uddelt for ottende gang af Musikforlæggerne i Danmark, og priserne giver de – ifølge dem selv – til danske sangskrivere, tekstforfattere og komponister, ’der udstikker en retning frem’, som de udtrykker det.

I børnemusik-kategorien var hele to af de tre nominerede til prisen musik fra Ramasjangs univers. Mads Geertsen var også nomineret for sangene på udgivelsen ’Onkel Rejes Heavyband’, mens den sidste kombattant i kategorien var Anders Jacobsen med udgivelsen ’Noget mere at synge hjem om’.

Niels Lindberg, der er redaktør på DR Ramasjang, glæder sig over Carl-Prisen til sangene fra ’Oda Omvendt’.

- I Ramasjang er musikken et kerneelement i udviklingen af indholdsuniverser til børn. Jeg er lykkelig over, at Ramasjang både har været nomineret med musikken fra ’Oda Omvendt’ og ’Onkel Rejes Heavyband’. Marie Keis Uhre, Daniel Fält og Katinka Bjerregaard har udviklet et helt unikt og underskønt musikunivers, der løfter kernehistorien i ’Oda Omvendt’, men som også står fint alene i sin stemning, tone og tekst. For Ramasjang betyder det meget, at børnene kan lege sig ind i universet, og her er musikken en rigtig god vej til, at universet kan opstå på legepladsen, i børnehaven – overalt, siger han.

Katinka Bjerregaard fik for alvor skudt sin karriere i gang i DR’s talentudviklingsprogram Karrierekanonen i 2015, hvor hun var en af årets vindere.

  • Se Oda Omvendt og Katinka Bjerregaard synge sammen med Silja Okking i 'Morgensang med Ramasjang' her