Rapport fra DR i lørdags: Terror, rygter og breaking news

Pludselige, store begivenheder er en stor udfordring for en ferieramt nyhedsredaktion. Men DR havde tilfældigvis en reporter nær begivenhedernes centrum i lørdags.

Thøger Kirk har haft nogle travle dage i forbindelse med terrorhandlingerne i København. (Foto: Screenshot)

Hændelser som lørdagens skyderier i København lægger et tungt pres på de, der skal fortælle om dem. I timerne efter terrorangrebet var der mange rygter og få svar i en situation, hvor alle ville have den nyeste information. Thøger Kirk var én af de journalister, der med øjeblikkes varsel blev kaldt på arbejde.,

”Jeg er til fastelavnsfest, da min redaktør ringer til mig. Han spørger, hvor jeg er. På Østerbro, siger jeg. Han fortæller, der har været skyderi ved Krudttønden. Jeg er omkring 50 meter derfra, men jeg havde ikke hørt skuddene. Jeg skynder mig derhen, politiet er ved at spærre området af, og folk er selvfølgelig rystede. Jeg kan huske, jeg er glad for, jeg ikke havde valgt at klæde mig ud.”

DR var hurtigt ude med nyheden på dr.dk og radio, mens der gik lidt længere tid, inden DR 2 begyndte at sende live. Det skyldes blandt andet, at kanalen ikke har et studie stående klar, på samme måde som TV 2 News for eksempel har.

Alle trådte til

Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder, synes generelt, at DRs dækning i de dramatiske timer var af meget høj kvalitet. Han havde gerne set, at DR2 havde været en smule hurtigere til at gå live, men finder den samlede dækning på DR1, DR2, radioens kanaler og dr.dk virkelig flot.

”Da vi får meddelelsen, går de, der er på arbejde, straks i gang med at fortælle det, vi ved. Derefter begynder vi at ringe til folk, for at få flere på arbejde. Der har været et fantastisk godt samarbejde på tværs af hele huset. Folk har ringet ind og spurgt, om de skulle komme på arbejde, selvom det var lørdag aften i vinterferien,” siger han.

Anders Kern Boje er glad for, at DR hele tiden tog forbehold, når der kom oplysninger frem, som ikke var bekræftede. Noget Thøger Kirk også oplevede i marken.

”Vi vidste ikke særlig meget om, hvad der var sket i starten. Men alle har hørt noget eller prøver at pumpe politiet for information. Så det var godt, vi var så forsigtige. Vi gik ikke ud med løse rygter, og det er vigtigt for DRs troværdighed,” siger han.

Tættere på

Thøger Kirk har tidligere dækket både Breivik-sagen og Charlie Hebdoe. Terrorangreb, der var større målt i antallet af dræbte og sårede, men denne gang kom det alligevel tættere på, fordi det ramte København.

”Lige pludselig foregik det nogle steder, som jeg kender rigtig godt. Det var også mig, der var blevet ramt. Pludselig var det min by, de udenlandske medier kom til, og mig de udenlandske medier henvendte sig til for at høre det sidste nye,” siger han.

Hele dagen følger Thøger Kirk udviklingen på Østerbro, og da han trækker stikket omkring midnat, får han ikke fred. Der er nye skyderier i Indre By, og natten igennem er København fuld af sirener og lavtflyvende helikoptere.

Facebook
Twitter