Rasmus Bjerg fejrer skolens 200 år med buksevand og blokfløjte

Lørdag den 4. oktober fejrer DR2 og DR Underholdningsorkestret 200 året for undervisningspligten med et brag af et skoleskema i DR Koncerthuset.

Rasmus Bjerg er vært på 'Den største skoledag' den 4. oktober. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Kan du huske din formningslærers ånde? Følelsen af din egen vægt i ribberne? Eller alle undskyldningerne på vej op til tavlen? Det er ikke alle fag og timer, vi som tidligere skoleelever ser tilbage på med lige stor fryd, men lørdag den 4. oktober byder DR2 indenfor i DR Koncerthuset til en skoledag, som bliver den sjoveste og mere interessante i mands minde.

Den danske undervisningspligt har i år 200 år på bagen, og det skal fejres - som et af de få helt store fællesskaber, vi danskere har.

Rasmus Bjerg er klasselærer

Både publikum og tv-seere skal opleve et jubilæumsshow med musik, gymnastik, historie og samfundsfag, buksevand, PISA-test, lugten af madpakke, hinkeruder og forældresamtaler. Rasmus Bjerg er bag katederet, og på scenen kommer der både store kunstnere, vigtige gæstelærere, DR Pigekoret og DR Underholdningsorkestret.

Skemaet

Morgensang er obligatorisk, og her står publikum selvfølgelig ret som gode elever og afsynger, hvadend rektor forlanger.

I historietimen er der både spanskrør og rundkreds, når de 200 jubilæumsår oprulles - fra 1814 over den berømte 'sorte skole' og til nutidens heldagsskole.

I samfundsfag tager vi fat på alle de politiske slagsmål, som jubilaren har været genstand for - senest omkring den nye skolereform.

I musiktimen skal publikum for eksempel lære at spille blokfløjte, mens gymnastiktimen blot skal nydes, når nogle af dem, der faktisk KAN bruge plinten og hesten og springbrættet viser, hvordan den skal skæres.

I fysik og kemi skal vi møde fremtidens forskere, som selvfølgelig også engang har gået i skole…

Men ingen skoledag uden frikvarter. Her bliver DR Koncerthusets foyer omdannet til skolegård med hinkeruder og flirt med dem fra parallelklassen.

Musikken

Ingen musik, intet jubilæumsshow  - og der er skrevet et hav af sange om skoletiden. Nogle af de bedste er skrevet af TV-2, Klumben og Raske Penge, og dem kan man blandt andet møde på scenen.

'Den største skoledag' er blevet til i samarbejde med organisationen Skole200.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter